Teknoloji

Sony Xperia XZs tanıtıldı: 5.2 inç Full HD ekran, Snapdragon 820 işlemci

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony xperia xzsSony’nin 2017 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2017) kapsamında düzenlediği etkinlikte çok sayıda ürünü kamuoyuna duyurdu. Söz konusu ürünler arasında en çok Xperia XZ Premium dikkat çekti. Etkinlikte tanıtılan bir diğer telefon olan Sony Xperia XZs ise hem tasarımı hem de bileşenleriyle “Xperia XZ Premium’un kardeşi” olarak nitelenebilir.

Xperia XZs, görsel anlamda fazlasıyla geçtiğimiz yıl tanıtılan Xperia XZ’yi hatırlatıyor. 146 x 72 x 8.1 mm.’lik boyutlara sahip telefon, tartıda 161 gram çekiyor. Buz mavisi, gümüş ve siyah renk seçenekleri sunan telefon, Sony’nin “birleştirilmiş tasarım konsepti” yaklaşımına fazlasıyla uygun bir profil çiziyor.  Cihazda 1920 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip 5.2 inç ekran bulunuyor.

Xperia XZs, Qualcomm Snapdragon 820 işlemci barındırıyor. Bu işlemciye 4 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda ise 32 ve 64 GB olmak üzere iki farklı seçenek bulunuyor. microSD kart desteği sayesinde bu alanın üzerine 256 GB daha eklemek mümkün oluyor.

Sony Xperia XZs, yeni amiral gemisi Xperia XZ Premium ile aynı arka kamerayı taşıyor. 19 megapiksel çözünürlüklü kamera, 4K görüntü kaydı gerçekleştirebiliyor. Buna ek olarak, kamerayla saniyede 960 karede ultra slow motion videolar kaydedilebiliyor. Xperia XZs’in önünde ise 13 megapiksel çözünürlüklü geniş açılı kamera bulunuyor.

Xperia XZs enerjisini 2900 mAh kapasiteli pilden alıyor. Akıllı telefon kutusundan Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle çıkacak.

Sony Xperia XZs nisan ayının başlarında raflarda olacak

Xperia XZs, 5 Nisan itibarıyla raflarda yerini almaya başlayacak. Akıllı telefon yurt dışında 699.99 dolar karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER