Manşetler

Sony Xperia XZ ve X Performance için Android Nougat dağıtımı başlıyor

Sony Xperia XZ ve X Performance akıllı telefon sahipleri, Android 7.0 Nougat ile ilk tanışan Xperia kullanıcıları oluyor. Güncellemeyle birlikte kullanıcılara çoklu görev konusunda önemli kolaylık sağlayacak çoklu pencere desteği aktif hâle gelecek. Kullanıcılar küçük bir çift dokunuş hareketiyle uygulamalar arasında geçiş yapabilecek. Android 7.0 Nougat, her iki telefon için de daha uzun bir pil ömrü vadediyor.

sony xperia xz android nougatMesajlaşma uygulaması da Android 7.0 Nougat ile yenilenecekler arasında yer alıyor. Güncellemeyle birlikte bu uygulama üzerinden video veya ses paylaşmak mümkün olacak. Güncelleme Xperia X Performance’ta kamera uygulamasına manuel kontrol araçları getiriyor. Bu manuel araçlar sayesinde Xperia X Performance kullanıcıları artistik fotoğraflar çekebilecek.

Sony Xperia XZ Android Nougat ile ana ekranda Google Now ile entegrasyon imkanı sağlıyor

Güncelleme ile Xperia XZ ve Xperia X Performance’ın ana ekranı Google Now ile entegre edilebilecek. Böylelikle kullancılar ana ekran üzerinden daha fazla kişisel bilgiye erişebilecek. Sony’den yapılan açıklamada dağıtımın kademeli olarak gerçekleştireceği ve kullanıcıların güncelleme durumunu operatörleri üzerinden de kontrol etmelerinin gerektiği belirtildi. Türkiye’deki Xperia XZ sahiplerine de güncellemenin dağıtımının başladığını belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER