Teknoloji

Sony Xperia XA1 ve XA1 Ultra ile orta segment kadrosunu güçlendiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
sony xperia xa1
Sony Xperia XA1 (sol) ve Sony Xperia XA1 Ultra (sağ)

Sony, 2017 Mobil Dünya Kongresi’ne (MWC 2017) kalabalık bir kadroyla gelen şirketler arasında yer alıyor. Şirketin Barselona’ya getirdiği akıllı telefonların yıldızı Xperia XZ Premium olsa da, kadrodaki diğer cihazlar da dikkat çekici özelliklere sahip. Sony Xperia XA1 ve XA1 Ultra ile hâli hazırda kalabalık olan orta segment portföyünü biraz daha güçlendiriyor.

Yeni Xperia XA1 telefonları, geçtiğimiz yıl tanıtılan Xperia XA ailesinin devamı niteliğini taşıyor. Yeni cihazlar kamera, işlemci, bellek ve dahili depolama alanı gibi önemli konularda dikkate değer iyileştirmeler barındırmalarıyla dikkat çekiyor.

Her iki telefonda da MediaTek Helio P20 yonga seti ve 23 megapiksel çözünürlüklü arka kamera yer alıyor. Ancak Xperia XA1 ve XA1 Ultra’nın ön kameraları arasında ciddi bir fark bulunuyor. XA1’in önünde maksimum ISO değeri 3200 olan 8 megapiksel çözünürlüklü bir ön kamera mevcut. XA1 Ultra’nın 16 megapiksel çözünürlüklü ön kamerasında ise maksimum ISO değeri 6400’e yükseliyor. Flaş ve optik görüntü sabitleme özelliği de XA1 Ultra’nın ön kamera özellikleri içinde bulunuyor.

Sony Xperia XA1 Ultra

İki akıllı telefon arasındaki bir diğer önemli fark ise USB girişi tercihinde görülüyor. Xperia XA1 Ultra’ya son zamanların modasına bağlı kalarak USB-C girişi yerleştirilmiş. Xperia XA1 ise microUSB girişine sahip.

Tasarım konusunda her iki akıllı telefonun da Xperia XZ’nin hatlarını başarılı biçimde yansıttığı söylenebilir. Geçtiğimiz yıl duyurduğu “birleştirilmiş tasarım konsepti” yaklaşımını sürdüren Sony, her iki telefonda da uçtan uca ekrana ve metal çerçeveye yer vermiş.

Sony Xperia XA1

Sony Xperia XA1, 720p çözünürlüklü 5 inç bir ekrana sahip. XA1 Ultra’da ise ekran boyutu 6 inçe, çözünürlük ise 1080p’ye yükseliyor. MediaTek Helio P20 işlemciye Xperia XA1’de 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. XA1 Ultra’da ise bu ikilinin yerini 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı alıyor. Her iki telefonun dahili depolama alanı da microSD kart ile artırılabiliyor. Xperia XA1 enerjisini 2300 mAh kapasiteli pilden alıyor. Xperia XA1 Ultra’da ise ekranla birlikte pil de büyüyor ve kapasitesi 2700 mAh’ye çıkıyor.

Sony Xperia XA1 nisan ayının sonunda raflarda olacak

Sony her iki telefon için de altın rengi, siyah ve beyaz renk seçenekleri sunacak. Bunlara ek olarak, Xperia XA1 bazı bölgelerde farklı renk seçenekleriyle de raflarda boy gösterecek.

Xperia XA1, 26 Nisan 2017’de satışa sunulacak. Akıllı telefonun yurt dışı fiyat etiketinde 299.99 dolar yazacak. Sony Xperia XA1 Ultra için ise şimdilik fiyat ve çıkış tarihi bilgisi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER