Manşetler

Sony Xperia X serisi akıllı telefonlarını tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony xperia x performance

Sony Xperia X serisi akıllı telefonlarını, Barselona’da düzenlenen 2016 Mobil Dünya Kongresi’nde görücüye çıkardı. Orta sınıfın biraz üstünde konumlandırılabilecek seride, Xperia X Performance, Xperia X ve Xperia XA adını taşıyan üç cihaz bulunuyor. Her üç akıllı telefonda da tasarım, kamera ve pile odaklanılıyor. Qualcomm Snapdragon 820 işlemci barındıran Xperia X Performance, serinin önde gelen telefonu olarak aradan sıyrılıyor.

Xperia X Performance’ta Qualcomm Snapdragon 820 işlemciye 3 GB RAM eşlik ediyor. 32 GB dahili depolama alanı ise microSD kart desteğiyle genişletilebiliyor. 2700 mAh kapasiteli pil, 23 megapiksel hibrit otomatik odaklama özellikli arka kamera ve 13 megapiksel ön kamera, Xperia X Performance’ın dikkat çekici özellik listesinin diğer unsurları arasında yer alıyor. 144.8 x 71.1 x 7.6 mm. boyutlarındaki akıllı telefon, tartıda 164.4 gram çekiyor.

Serinin orta direği olarak nitelenebilecek Xperia X’te ise işlemci olarak Qualcomm Snapdragon 650 tercih edilmiş. Bu işlemciye, Xperia X Performance’ta olduğu gibi 3 GB RAM eşlik ediyor. Akıllı telefonun tek SIM girişli versiyonunda 32 GB, çift SIM girişli versiyonunda ise 64 GB dahili depolama alanı bulunuyor. microSD kart desteği ile bu alanı genişletmek de mümkün. Xperia X Performance ile aynı kamera değerlerini paylaşan Xperia X’te pil boyutu 2620 mAh’ye iniyor.

sony xperia xa

Serinin alt modeli olarak tanımlanabilecek Xperia XA’da ise Qualcomm yerine MediaTek MT6755 bulunuyor. Bu işlemciye 2 GB RAM eşlik ediyor. 16 GB’lık dahili depolama alanı, microSD kart desteğiyle büyütülebiliyor. Akıllı telefonun arkasında 13 megapiksel Exmor RS kamera sensörü bulunuyor. Ön kamera ise 8 megapiksel çözünürlüğünde.

Sony Xperia X serisinin tüm üyelerinde 5 inç ekranlar bulunuyor. Xperia X Performance ve Xperia X’te 1920 x 1080 piksel Full HD çözünürlük sunuluyor. Bu akıllı telefonlardaki ekranların kavisli olduğunu belirtmekte fayda var. Xperia XA’da ise ekran çözünürlüğü 1280 x 720 piksel. Her üç cihaz da kutularından Android Marshmallow işletim sistemiyle çıkacak.

 

sony xperia ear

Sony, Barselona’da düzenlediği etkinlikte RM-X7BT adını taşıyan otomobiller için geliştirilmiş Bluetooth komut cihazını ve Xperia Ear adını taşıyan Bluetooth kulaklığını da tanıttı. Xperia Ear kullanıcılara takvim, hava durumu, flaş haberler gibi bilgileri aktarmanın yanı sıra, verilen sesli komutları da yanıtlayacak. Arama yapma ve mesaj yazdırma gibi işlemlerde de kullanılabilecek olan Xperia Ear, tüm günü kapsayan bir pil ömrüne sahip olacak.

 

RM-X7BT ise kullanıcıların kablosuz olarak çevrim içi müzik dinlemesini ve otomobil sürerken akıllı telefon fonksiyonlarını aktive etmesini sağlayacak. Her iki aksesuar da yaz aylarında Xperia X serisi telefonlarıyla satışa sunulacak. Fiyatları konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER