Teknoloji

Sony Xperia X Compact ve Xperia XZ teknik özellikleri sızdı

sony xperia x compact
sony xperia x compact
Sony Xperia X Compact

Sony’nin Xperia X amiral gemisi telefonu sadece 5 inç büyüklükte ekrana sahip. Boyutları ve verdiği kullanım hissi itibarıyla yeteri kadar kompakt görünen bu telefonun da, tıpkı geçen yıllarda çıkan Xperia Z3 Compact, Xperia Z5 Compact gibi bir “compact” versiyonu çıkabilir.

Sony Mobile’ın Avrupa birimlerinden bir tanesi Xperia X Compact gibi bir telefonun varlığını işaret etti. Aynı zamanda bu cihaza ait olduğu iddia edilen fotoğraflar ve teknik özellikler de sızdı.

Z5 Compact ve Z3 Compact gibi, X Compact da 4.6 inç ekrana sahip olacak ve bu ekran da muhtemelen 720p çözünürlükte sunulacak. Bunun yanı sıra cihazda Snapdragon 650 veya 820 işlemci görebiliriz. 2700 mAh kapasiteli pil de dedikodusu yapılan diğer özellikler arasında bulunuyor.

Bu arada bir de 5.2 inç ekranlı Xperia XZ’den bahsediliyor. Her ne kadar Sony, Xperia Z serisinden vazgeçse de, “Z” harfinden vazgeçmiyor gibi görünüyor. Bu telefonun teknik özelliklerinin büyük oranda X Performance’tan alınacağını görüyoruz. Snapdragon 820 işlemci, 23 megapiksel arka kamera, 13 megapiksel selfie kamerası, 4 GB RAM sözü edilen başlıca teknik özellikler arasında bulunuyor.

Hem Xperia XZ hem de X Compact modellerinin USB Type-C bağlantısına sahip olması da beklentiler arasında yer alıyor. Bu cihazların gelecek hafta IFA 2016 kapsamında resmiyet kazanması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sony Xperia X İncelemesi

İLGİLİ HABERLER