Manşetler

Sony Xperia X Compact tanıtıldı: 4.6 inç ekran, Qualcomm Snapdragon 650 işlemci

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony xperia x compactSony, 5 inçten küçük ekranlı bir akıllı telefon arayanlar için farklı seçenekler sunmaya devam ediyor. Şirket tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yılda amiral gemisi telefonunun 4.6 inç ekranlı bir versiyonunu hazırladı. Japon şirketin yeni akıllı telefonu Xperia X Compact adını taşıyor.

Xperia X Compact, isminden de anlaşılabileceği üzere Xperia X’in küçültülmüş bir versiyonu niteliğinde. Akıllı telefonun 4.6 inç ekranı 720p çözünürlük sunuyor. Qualcomm Snapdragon 650 işlemci barındıran akıllı telefonda işlemciye 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Sony’den henüz bir fiyat açıklaması gelmese de, yeni telefonun X serisine kıyasla daha uygun bir fiyata sahip olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

sony xperia x compactSony Xperia X Compact, üç farklı renk seçeneğiyle raflardaki yerini alacak. Söz konusu renkler “tarz beyazı”, “kainat siyahı” ve “sis mavisi” adını taşıyor. Özellikle sis mavisi olarak adlandırılan mavi tonunun göze çok hoş geldiğini ve Xperia X Compact satın almayı düşünenlerin ilk tercihi olduğu söylenebilir. Yeni amiral gemisi Xperia XZ’de metal tasarımı seçen Sony, Xperia X Compact’te ana malzeme olarak seramiği kullanmış.

Sony Xperia X Compact Xperia XZ ile aynı kameraya sahip

Xperia X Compact’in arkasında, tıpkı Xperia XZ’de olduğu gibi, 23 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Kamerada Sony’nin kestirimci otomatik odaklama özelliği de mevcut. Bu sistem sayesinde nesneler hareket halindeyken de odakta tutulabiliyor.

Söz konusu özellik Sony’nin daha önce piyasaya sürdüğü telefonlarda da bulunuyordu. Ancak Xperia X Compact’te iki alanda önemli iyileştirmeler sunuyor. Bunlardan biri olan lazer otomatik odaklama sayesinde daha hızlı ve keskin odaklama yapılabiliyor. İkincisi ise RGBC-IR sensör oluyor. Sensörde bulunan pikseller tüm görünebilir ve kızılötesi ışıkları yakalayabiliyor. Böylelikle ortamın ışık ve beyaz dengesi koşulları daha iyi biçimde ayarlanabiliyor.

Sony, telefonun kamera deneyimi için “koşulsuz kamera mükemmeliyeti” gibi ilginç bir tanımlama kullanıyor. Daha önceki Xperia telefonlarında da bulunan parmak izi tarayıcısına Xperia X Compact’te de rastlanıyor. Akıllı telefonda microUSB’den USB-C’ye geçiş yapılması da önemli bir değişim niteliği taşıyor.

Sony Xperia X Compact, selefleri gibi iyi bir telefon olduğu izlenimini uyandırıyor. Özellikle küçük ekranlı akıllı telefonları sevenler için Sony’nin bu çabası ayrı bir önem taşıyor. Xperia X Compact, eylül ayı içinde satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER