Eğlence

Sony Xperia Touch Ön İnceleme

sony xperia touch
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony xperia touchSony bu yılın başlarında, CES 2017 etkinliğinde göstermiş olduğu projektör tabanlı dokunmatik ürün konsepti Xperia Touch‘a MWC 2017’de resmiyet kazandırmıştı. 134 x 143 x 69 mm.’lik boyutlara ve 932 gram sahip olan, çantada da rahatlıkla taşınabilen bu cihaz, klasik bir projeksiyon cihazının yeteneklerinin ötesine geçerek, kullanıcılara bir masa veya başka bir yüzey üstünde 23 inçlik ekrana sahip bir Android tabletin deneyimini yaşama fırsatı veriyor.

Xperia Touch’ın lazer diyot ışık kaynağı 100 lümen şiddetinde, 4000:1 kontrast oranlı, 1366 x 768 piksel çözünürlükte görüntü üretiyor. Yansıtma yüzeyine olan uzaklığa bağlı olarak 23 ile 80 inç arasında değişen büyüklükte görüntü üretiyor. Bir masanın üstüne yerleştirdiğinizde, Xperia Touch’ın ışık kaynağından çıkan demetler masaya 23 inçlik ekrana sahip bir tableti oluşturacak şekilde düşüyor. Touch’ın üstündeki sensörler yardımıyla dokunmatik hareketler algılanıyor, böylelikle yansımış olan görüntü üzerinde tıpkı bir dokunmatik ekranla etkileşim kurar gibi dokunma, sürükleme gibi hareketleri gerçekleştirmek mümkün oluyor. Etkileşimin gerçekten iyi çalıştığını belirtmek gerekiyor, 10 parmak kullanımı bile mümkün. Böylelikle piyano çalma veya çizim yapma gibi işler de masanın yüzeyi üstünde gerçekleştirilebiliyor.

Xperia Touch’ın görüntüsünü bir duvara yansıtarak, 80 inç büyüklükte görüntünün keyfini çıkarmak mümkün. Bu şekildeyken de parmak ucuyla ekrandaki arayüzü kontrol etmek imkan dahilinde bulunuyor. Bu şekilde film izleyip fotoğraflara bakabileceğiniz gibi, Remote Play özelliğinden yararlanarak PS4 oyunlarını, bağlayacağınız kumanda ile oynamanız mümkün oluyor.

Touch’ın çift yönlü stereo hoparlörleri mevcut ve bir hayli yüksek ses çıkışına sahip. Bu arada Bluetooth bağlantısı yardımıyla başka cihazların görüntüsünü ve sesini Xperia Touch üzerinden dışa yansıtmak mümkün oluyor. Böylelikle Touch’ı bir projeksiyon cihazı gibi kullanabilirsiniz.

Sony’nin projeksiyon cihazının dahili pili de bulunuyor, ancak sadece bir saat gibi bir video oynatma süresine sahip. Bu cihaz daha çok evde veya iş yerinde, odadan odaya rahatlıkla taşınabilecek, ancak güç kaynağına bağlanarak kullanılabilecek bir niteliğe sahip gibi görünüyor.

Xperia Touch eğlence odaklı işler dışında, çocuklarıyla eğlenceli çalışmalar yapmak isteyen, ancak tabletten uzak durmayı amaçlayan ebeveynler için de ideal görünüyor.

İLGİLİ HABERLER