Manşetler

Sony’den orta sınıfa iki yeni üye: Xperia SP ve Xperia L

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony orta sınıf Android akıllı telefonlarına iki yenisini daha ekledi: Xperia SP ve Xperia L. Bu iki cihazdan Xperia SP teknik özellikleriyle biraz daha ilgi çekiyor, geçen yılın en üst model Android telefonlarının çizgisini yakalıyor. 4.6 inç 720p çözünürlüklü ekran, 1.7 GHz çift çekirdekli Snapdragon işlemci ve 8 megapiksel kamera bu telefonun başlıca teknik özellikleri arasında yer alıyor. Telefon en son sürüm olan Android 4.2 yerine Android 4.1 ile yüklü olarak gelecek.

sony-xperia-sp-5

Siyah, kırmızı ve beyaz renk seçenekleriyle sunulan Xperia SP’nin tasarımı Sony’nin yeni gözde telefonu Xperia Z’den izler taşıyor. Bununla birlikte telefonun çevresini alüminyumdan yapılmış bir çerçeve sarıyor. Geçen yılın bazı Xperia telefonlarında gördüğümüz şeffaf bar Xperia SP’de yeniden karşımıza çıkıyor. Geçen yılki Xperia U modelinde şeffaf bar ekrandaki görüntüye göre farklı renklerle aydınlanıyordu. Xperia SP’nin en altında yer alan şeffaf bar da benzer bir özelliğe sahip. Xperia SP’nin 8 GB dahili belleği bulunuyor, bunun yanı sıra microSD kart yuvası yardımıyla kapasiteyi daha da artırmak mümkün. LTE bağlantı desteğine sahip olan cihaz aynı zamanda NFC de içeriyor.

Galeri: Sony Xperia SP
[nggallery id=1205]

Xperia L ise giriş seviyesi bir Android cihazı niteliğini taşıyor. Xperia SP’nin de sahip olduğu 8 megapiksel sensörü koruyan bu cihaz Sony’nin belirttiğine göre HDR fotoğraf çekimi ve video kayıt özelliğine sahip. Bunun dışında telefonda 854 x 480 piksel çözünürlüklü, 4.3 inç ekran, 1 GHz çift çekirdekli Snapdragon S4 işlemci, 8 GB dahili bellek, microSD kart yuvası ve NFC yer alıyor. Xperia L de Android 4.1 ile yüklü olarak gelecek. Bu arada Xperia L’de LTE bağlantı desteği yer almıyor, ancak dahili 3G modem sayesinde hareket hâlindeyken hızlı şekilde internete bağlanmak mümkün olacak.

sony-xperia-l-4

Xperia SP ve Xperia L önümüzdeki haziran sonunda Asya ve Avrupa’da piyasada olacak. Sony, bu telefonların ne kadara satılacağı noktasında henüz net bir bilgi vermiyor.

Galeri: Sony Xperia L
[nggallery id=1206]

İlgili >> Sony (Basın Bülteni), (Teknik Özellikler)

İLGİLİ HABERLER