Teknoloji

Sony Xperia Sola’nın yüzen temas teknolojisinin detayları – Video

Sony’nin önceki gün duyurduğu Sony Xperia Sola akıllı telefonu orta seviye teknik özellikler ve Gingerbread ile gelmesine karşın yüzen temas gibi farklı bir teknik özellikle ilgi çekiyor. Sony’nin araştırma mühendislerinden bir tanesi dokunma olmaksızın parmağın varlığını sezen bu teknolojiyle ilgili detayları hazırladığı bir blog yazısıyla paylaşmış.

Birçok dokunmatik ekranda kullanılan çift taraflı kapasitans tekniği iki ayrı fiziksel dokunma hareketini farkedecek sensörleri bünyesinde barındırıyor. Ne var ki, Sola’nın ekranı daha farklı çalışıyor. Bu ekranda çift taraflı kapasitans sensörü fiziksel dokunmayı sezmek için kullanılıyor, ancak ayrıca kullanılan ayrı bir oto kapasitans sensörü sayesinde ekranın 22 mm. uzağındaki işaretler de algılanabiliyor.

Şu anda bu teknolojinin geniş bir kullanım alanına sahip olduğu söylenemez. Sony internet tarayıcısı içine bazı işlevler eklemiş, örneğin bir kullanıcı web sayfası içindeki linklerin üzerinde parmağını beklettiğinde onların vurgulandığını görecek. Ne var ki, bu tarz kullanımların henüz diğer Android uygulamaları geneline yayıldığı söylenemez. Bunun için uygulama geliştiricilerinin biraz çalışması gerekiyor. Neyse ki, Android 4.0’da ekran üstünde havada asılı bekletme tarzı hareketlerin algılanmasını sağlayacak API da bulunuyor. Yani, Xperia Sola Android 4.0’a yükseltildiğinde, daha fazla uygulamanın sunulan yeniliği desteklediğini görebiliriz.

Video: Xperia Sola Yüzen Temas Teknolojisi Nasıl Çalışıyor?

İlgili – Sony

İLGİLİ HABERLER