Manşetler

Sony Xperia S Ön İnceleme – Galeri & Video

sony-xperia-s-on-inceleme-00001

2012 ile birlikte tamamen Sony’nin çatısı altına giren Xperia Android telefon serisi yeni yılla birlikte ciddi bir tasarım güncellemesinden geçmişti. CES 2012’de tanıtılan Xperia S ile birlikta daha fazla Sony kokan, daha keskin hatlara sahip bir telefonla tanışmıştık. Xperia S’i MWC 2012’de tanıtılan Xperia P ve Xperia U da izledi. Bu iki telefon da Xperia S’in tasarımını daha küçük ekran büyüklükleri ve ufak tefek farklılıklarla korumaya devam ediyor.

Sony’nin MWC 2012 standında Xperia P ve U ile birlikte Xperia S de yer alıyordu. Hazır bu telefona denk gelmişken, onu da kısa bir incelemeden geçirdik. Sony Xperia S’te yer alan 4.3 inç’lik 1280 x 720 piksel çözünürlüklü LED arkadan aydınlatma ekranı keskin ve canlı bir görünüm sunuyor. Parlak ışık altında iyi bir görünüm sunsa da, ekranın görüş açısı yükseldikçe renklerin doğruluğunun biraz azalmaya başladığını gözlemledik. Sony, Xperia S’e 1.5 GHz’lik çift çekirdekli Snapdragon işlemci ve Adreno 220 GPU ikilisini yerleştirmiş. Buna bir de 1 GB RAM ekleyin. Sonuç olarak Xperia S tatmin edici bir performans sunuyor gibi görünüyor. Tabii, daha doğru bir yargı için cihazı daha detaylı bir incelemeden geçirmek gerekiyor.

Sony Xperia S’in arkasında 12 megapiksel, LED flaşlı ve otomatik odaklı kamera yer alıyor. 1080p / 30 fps’lik HD video kaydı yapabilen bu kamera ile aynı zamanda üç boyutlu panoramik fotoğraflar çekmek mümkün. 2011 model Xperia’larda görmeye başladığımız 3D sweep panorama modu varlığını korumaya devam ediyor. Bu arada cihazın önünde yer alan 1.3 megapiksel kamera da 720p video kaydı yapabiliyor.

Sony Xperia S’te Android 2.3 Gingerbread yüklü geliyor, ancak ilerleyen zamanlarda ICS güncellemesi gelecek. Sony’nin Xperia kullanıcı arayüzü hemen hemen değişikliğe uğramamış, ancak ana ekrandaki bileşenlerin tasarımlarına ufak tefek dokunuşlar yapılmış. Sony Xperia S’in NFC desteği barındırdığını da söyleyelim. Cihazda NFC özelliğini kullanmaya yarayacak özel bir uygulama da yüklü geliyor.

Sony Xperia S’in tasarımı yukarıda da belirttiğimiz gibi Sony’nin çizgisini daha fazla yansıtır hâle gelmiş. Tuşlar kasayla bütünlük gösterecek şekilde aynı materyalden ve rahat basılacak şekilde yapılmış. Özellikle geçen yılın Xperia modellerinde çok küçük yapılan ve biraz daha sert basma gerektiren kamera tuşunun büyütülmesi ve yumuşatılması iyi olmuş.

Sony Xperia S Türkiye’ye geldiğinde daha detaylı bir inceleme yapmaya çalışacağız. Şimdilik sizi Xperia S’e özel birkaç fotoğraf ve kısa bir ön inceleme videosuyla başbaşa bırakalım.

Video: Sony Xperia S Ön İnceleme

Galeri: Sony Xperia S Ön İnceleme
[nggallery id=862]

İLGİLİ HABERLER