Teknoloji

Sony M2’nin suya dayanıklı versiyonu Xperia M2 Aqua’yı duyurdu

sony-xperia-m2-aqua-200814

Sony suya dayanıklı akıllı telefonlar konusunda büyük rakiplerine göre daha önde görünüyor. Amiral gemisi Xperia Z telefonlarında suya ve toza dayanıklı gövdeye yer veren şirket şimdi bu özelliği daha alt segmentteki akıllı telefonlara taşımaya başlıyor.

Geçtiğimiz aylarda tanıtılan ve Türkiye’de de satışa sunulmuş olan Xperia M2, Omnibalance adı verilen tasarımıyla üst sınıf Sony Android telefonlarına yaklaşmıştı. Sony şimdi Xperia M2 Aqua modeliyle M2’yi Z serisine biraz daha yaklaştırıyor, bu telefon IP65/68 sertifikalarıyla belgelenen suya dayanıklılık özelliğiyle geliyor.

Elinde barındırdığı sertifika sayesinde Xperia M2 Aqua, IP58 sertifikalı Xperia Z2’ye göre biraz daha iyi dayanıklılık sergiliyor gibi görünüyor ve yine 1.5 metre derinlikteki suda yarım saat boyunca hiçbir zarar gelmeksizin durabiliyor.

Xperia M2 Aqua teknik özellikler bakımından beş ay önce tanıtılan cihazdan farklılıklar taşımıyor. Karşımızda yine 1.2 GHz dört çekirdekli Snapdragon 400 işlemci, 2300 mAh kapasiteli batarya ve 8 megapiksel kamera içeren bir paket bulunuyor.

Sony Xperia M2 Aqua’nın sonbaharda Latin Amerika, Asya Pasifik ve Avrupa ülkelerinde satışa çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER