Manşetler

Sony Xperia L1 tanıtıldı: 5.5 inç ekran, 64-bit dört çekirdekli MediaTek işlemci

sony xperia l1Sony Xperia L1 ile ilgili dedikodular kısa bir süre önce gündeme gelmişti. Dedikoduların ardından akıllı telefonun resmen ortaya çıkışı da fazla zaman almadı. HD çözünürlüklü 5.5 inç ekrana ve Sony’nin klasik tasarımına sahip Xperia L1, resmiyet kazandı.

Xperia L1’in ismi, akıllı telefon ile 2013’te tanıtılan Xperia L ile bağlantılı olduğunu düşündürüyor. Ancak yeni telefon ve eski model arasında görsel açıdan herhangi bir ilişki bulunmuyor. Xperia L1, görsel açıdan daha ince ve şık bir cihaz imajı çiziyor.

Xperia L1’de 720p çözünürlüklü 5.5 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Akıllı telefonun otomatik odaklama özelliğine sahip 13 megapiksel çözünürlüklü arka kamerasına LED flaş eşlik ediyor. Cihazın önünde ise 5.5 inç çözünürlüklü bir kamera yer alıyor.

Sony’nin yeni akıllı telefonunda 64-bit dört çekirdekli MediaTek işlemci bulunuyor. 1.45 GHz hızında çalışan bu işlemciyi 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanı destekliyor. MicroSD kart desteği sayesinde bu alanın üzerine 256 GB daha eklenebiliyor. Telefona ihtiyaç duyduğu gücü ise 2620 mAh kapasiteli pil sağlıyor.

Xperia L1 kutusundan Android Nougat’nın özel bir versiyonuyla çıkacak. Kullanıcıların alışkanlıklarını algılayacak olan işletim sistemi, farklı ayarlara otomatik olarak geçiş yapabilecek. Zil sesi yüksekliği, parlaklık ve bildirimler kullanıcıların konumuna bağlı olarak otomatik biçimde ayarlanabilecek.

Sony Xperia L1 nisan ayının sonlarında raflarda olacak

Xperia L1 önümüzdeki ayın sonlarında Avrupa, Kuzey Amerika, Latin Amerika, Orta Doğu, Afrika ve Asya’da belli pazarlarda satışa sunulacak. Siyah, beyaz ve pembe renk seçeneklerine sahip Xperia L1’in fiyatı konusunda şimdilik bilgi verilmedi. Sony, akıllı telefonun uygun bir fiyattan satılacağının sözünü vermekle yetindi.

İLGİLİ HABERLER