Teknoloji

Sony Xperia i1 ile kameralı akıllı telefon serisinde başa oynayacak

Samsung Galaxy S4 Zoom ve çok yakında beklenen Nokia Lumia 1020, ya da nam-ı diğer EOS ile rekabet edecek bir Sony Xperia telefonuna dair ipuçlarına Brezilyalı teknoloji sitesi Techtudo’da rastlandı. Sitenin fotoğraflarını yayınladığı Xperia i1, daha önce Xperia Honami adıyla anılıyordu. Kameraya odaklanan bu telefonda 20 megapiksel sensörün bulunduğu iddia ediliyor. Bu da Sony’nin Samsung ve Nokia ile başka bir alanda daha sıkı rekabete girişeceğini işaret ediyor.

sony-xperia-i1-dedikodu-010713

2.3 GHz Qualcomm Snapdragon 800 işlemci taşıyacağı iddia edilen bu kamera telefonu süper telefon kategorisine sokmak yanlış olmayacaktır. Oldukça ince görünüşe sahip olan telefonun kenarında microSD ve microSIM kart yuvaları yer alıyor. Bu da bataryanın, tıpkı iPhone veya Sony Xperia Z’de olduğu gibi çıkarılamayacağı anlamına geliyor. Ön ve arka yüzlerin de camla kaplandığını belirtmek gerek. Xperia i1’in 5.4 inç’lik bir ekrana sahip olacağı da belirtiliyor.

Sony Xperia i1 ile ilgili şu an için çok fazla bilgi yok. Telefonun ne zaman duyurulacağı veya piyasaya çıkacağı da bilinmiyor. Belki yaz sonunda düzenlenecek IFA 2013’te duyurusunu görebiliriz.

İlgili >> Techtudo

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER