Teknoloji

Sony Xperia i1 Honami’nin izlerine FCC başvuru dökümanında rastlandı

”Honami” adıyla da anılan Sony’nin beklenen gözde Android telefonu Xperia i1’in izlerine FCC (ABD Federal İletişim Komisyonu) başvuru dökümanında rastlandı. Bazı yorumculara göre, hazırlık çalışmalarında FCC safhasına gelinmesi Xperia i1’in piyasaya çıkışının yaklaştığını gösteriyor. 23 Temmuzda FCC’ye teslim edilen başvuru dökümanında 30 Eylül 2013 tarihine kadar geçerli bir gizlilik talebi de bulunuyor. Bu da akıllı telefonun yılın üçüncü çeyreği içinde piyasaya çıkma ihtimalini güçlendiriyor.

sony-xperia-i1-honami-fcc-290713

20 megapiksellik bir kamerayla geleceği iddia edilen Xperia i1’e dair dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyor. Sony’nin Xperia i1 ile fotoğraf alanında Nokia’nın yeni gözde telefonu Lumia 1020’ye rakip olmaya hazırlandığı belirtilirken, akıllı telefonun önümüzdeki eylül ayında Berlin’de düzenlenecek IFA 2013’te tanıtılması da ihtimaller arasında gösteriliyor.

Gerçekleştirilen testlere ait raporlar ”Honami” olarak da anılan Xperia i1’in GSM, UMTS, LTE, 802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi ve Bluetooth (EDR ve 4.0) bağlantı özelliklerine sahip olduğunu ortaya koyuyor. Sony’nin FCC’ye yaptığı gizlilik başvurusu kullanım kılavuzunun yayınlanması, test fotoğraflarının paylaşılması, cihazın iç ve dış fotoğraflarının yayınlanmasını kapsıyor. FCC başvurusu veya test raporları gizlilik talebinin parçası olmadıkları için yayınlanmalarında bir sakınca bulunmuyor.

İlgili >> Talk Android

İLGİLİ HABERLER