Manşetler

Sony Xperia G orta segmente amiral gemisi görünüşü getirecek

Sony’nin bu yıl içinde orta segmente mensup bir akıllı telefon çıkarma, Xperia Z1 veya Xperia Z1 Compact’a yatırım yapmak istemeyen kullanıcılara daha makul bir seçenek sunma planı bulunuyor.

xperia-g-sizinti-150214-1

Twitter hesabı Vizileaks tarafından yayınlanan detaylar, Xperia G olarak adlandırılan, orta seviyeli teknik özellikleri amiral gemisi cihazın tasarımında bir gövdeyle buluşturacak bir cihazın yolda olduğunu gösteriyor.

5 inç ekranlı Xperia Z1’e görünüş itibarıyla fazlasıyla benzeyen Xperia G, biraz daha küçük oluşu, farklı güç butonu ve kamera yerleşimleriyle büyük kardeşinden ayrışıyor.

xperia-g-sizinti-150214-2

Xperia G’nin 4.8 inç ekran, 8 megapiksel kamera, 8 GB dahili hafıza, 1 GB RAM ve LTE desteği gibi başlıca teknik özelliklere sahip olması bekleniyor. Ortalıkta dolaşan çeşitli benchmark testleri cihazın Qualcomm Snapdragon 400 işlemci ve 720p ekran barındıracağını gösteriyor. Ayrıca bu cihazın diğer amiral gemisi Sony cihazları gibi suya dayanıklı gövde barındırmayacağı da iddia edilen ayrıntılar arasında bulunuyor.

Bu orta segment cihaz için Sony’nin nasıl bir fiyat politikası izleyeceği henüz bilinmiyor. Ancak tahminlerimiz bu cihazın 800-1000 TL bandında satılacağı şeklinde. Xperia G ile birlikte Xperia Z1, Xperia Z Ultra, Xperia Z1 Compact gibi, her keseye hitap eden bir seçeneğin bulunduğu yelpaze içinde pazarın aşağı tarafları da doldurulmuş olacak.

Xperia G’nin Mobil Dünya Kongresi’nde duyurulması bekleniyor. 24-27 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek bu etkinlik Sony’nin yeni cihazının da duyurusunun yapıldığı yer olabilir.

İlgili >> GSMArena, Twitter (@vizileaks)

İLGİLİ HABERLER