Teknoloji

İkinci nesil Sony Xperia Ear parlaklığıyla göz alıyor

sony-xperia-ear-270217-1Sony ilginç gelecek vizyonunu göstermek için bir süredir konsept cihazlar geliştiriyor. Bu cihazlardan bazıları konsept etiketinden geçtiğimiz yıl içinde kurtulmayı başarmıştı. Sony’nin “Sony Agent” adını taşıyan dijital asistanını barındıran Xperia Ear kulaklık da bu ürünlerden biriydi. Japon şirket, 2017 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2017) kapsamında düzenlediği etkinlikte ikinci nesil Xperia Ear’ın prototipini gözler önüne çıkardı. Sony Xperia Ear, yeni nesille birlikte daha parlak bir görüntüye kavuşmasıyla dikkat çekiyor.

Japon elektronik devi, Xperia Ear’ın teknolojisini tanımlarken “eller serbest, gözler serbest, kulaklar serbest” şeklinde bir ifadeyi tercih ediyor. Ellerin ve gözlerin serbestliği anlaşılsa da, kulakların nasıl serbest olduğu sorusu akılları biraz kurcalıyor.

sony xperia earSony bunu kulaklığa yerleştirdiği “açık kulak” isimli teknoloji sayesinde yapıyor. Söz konusu teknoloji, sesi doğrudan kulak kanalına aktarıyor. Bu da başka kablosuz kulaklıklarda bulunan ses geçiş teknolojisiyle aynı etkiyi oluşturuyor. Böylelikle kullanıcılar hem etraflarında olup biteni duyabiliyor hem de müzik dinleyebiliyor ya da Sony Agent ile etkileşim içine girebiliyor.

Sony Xperia Ear yeni nesille bazı sorunlarını çözebilir

Yeni ve geliştirilmiş Xperia Ear’ın bir önceki nesilde görülen bazı sorunları da çözmesi umut ediliyor. Sony’den yapılan açıklamada dijital asistanı geliştirme çalışmalarının devam ettiği belirtilirken, “Anytime Talk” adını taşıyan özelliğin de hızlı biçimde grup konuşmalarını başlatmayı sağlayacağı ifade edildi. Şirket, Anytime Talk’un birinci nesil Xperia Ear kullanıcılarına sunulacağını belirtmeyi de ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER