Manşetler

Sony Xperia C5 Ultra ve Xperia M5 tanıtıldı

sony-xperia-m5-c5-ultra-030815

Sony özellikle fotoğrafçılığa odaklanan iki yeni akıllı telefonu Xperia C5 Ultra ve Xperia M5’in tanıtımını gerçekleştirdi. Bu iki telefona ait son fotoğraflar geçtiğimiz haftasonuna girilirken internet ortamına düşmüştü.

Bu iki akıllı telefon “süper orta sınıf” akıllı telefon kategorisine giriyor. Gelişmiş kamera performansı, uzun pil ömrü, yüksek performans gibi nitelikler uygun fiyatlardan kullanıcılara sunuluyor. Özellikle Xperia C5 Ultra büyük ekran telefon sevenlerin bir hayli ilgisini çekecek gibi görünüyor.

Xperia M5

Sony Xperia M5’te 5 inç, 1920 x 1080 piksel Full HD çözünürlüklü ekran bulunuyor. IP65/58 sertifikasıyla suya dayanıklılığı belgelenen bu telefon çalışması için gerekli olan işlemci gücünü 2.0 GHz sekiz çekirdekli MediaTek Hello X10 işlemciden alıyor.

Buna ek olarak Sony’nin yeni Xperia M5 akıllı telefonunda 3 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 2600 mAh kapasiteli pil ve 13 megapiksel çözünürlüklü selfie kamerası bulunuyor.

Sony Xperia M5’in arka kamerası daha da nitelikli görünüyor. 21 megapiksel çözünürlüklü arka kamerada Sony IMX230 sensör, 5x dijital zum, 0.2 saniyede netlemeyi sağlayan hızlı otomatik odak özelliği, 4K video kayıt yeteneği bulunuyor.

Xperia C5 Ultra

Sony’nin Lavender kod adıyla bir süredir ortalıkta dolaşmış olan akıllı telefonu Xperia C5 Ultra ise çerçevesiz ekranıyla ve selfie kamerasıyla dikkat çeken bir selfie telefonu.

Sony bu telefonu “her şeyiyle yepyeni bir PROselfie akıllı telefon” olarak tanımlıyor. 6 inç, Full HD IPS ekran, Sony’nin TV’lerinde yer alan Mobile BRAVIA Engine 2 ve 1080p çözünürlük desteği özellikleriyle birlikte sunuluyor.

Bu büyük ekranlı telefonda 1.7 GHz sekiz çekirdekli MediaTek MT6752 işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza ve 200 GB’ye kadar kartları destekleyen microSD kart yuvası mevcut.

Büyük ekranlı Xperia C5 Ultra iki adet kamera içeriyor ve her birinin çözünürlüğü 13 megapiksel. Öndeki kamera 22 mm geniş açılı lense ve flaş modülüne sahip. Böylelikle karanlık ortamlarda bile aydınlık selfie fotoğraflar kullanıcıları bekliyor.

Hem Sony Xperia M5 hem de Xperia C5 Ultra Android 5.0 Lollipop yüklü şekilde sunuluyor.

Fiyat ve Çıkış Tarihi

Xperia C5 Ultra’nın Siyah, Beyaz ve Nane Yeşili renk seçenekleri bulunacak. M5 ise Beyaz, Siyah ve Altın renkleriyle tüketicilerin karşısına çıkacak. Sony bu yeni akıllı telefonları belirli ülkelerde ağustos ayı ortalarından itibaren satışa sunacak. Bu telefonların Türkiye’de de satışa sunulacağını tahmin ediyoruz.

İLGİLİ HABERLER