Teknoloji

Sony 2014’te bir Windows Phone cihazı çıkarabilir

Sony’nin bu yıl içinde bir Windows telefon çıkarmayı planladığı The Information tarafından yayınlanan bir haberle gündeme geldi. Eğer bu haber doğru çıkarsa Sony uzun zamandır sadık kaldığı Android’in dışında başka arayışlara yönelecek ve Windows Phone segmentinde Nokia’ya yeni rakip çıkacak demektir.

sony-logo-02012011

Microsoft ve Sony’nin uzun zamandır görüşmeler yaptığı, Sony’nin prototip cihaz için bazı taslak tasarımlar oluşturduğu ve gelecekte çıkacak muhtemel bir Windows telefonunun Sony’nin Vaio serisi altında konumlandırılacağı da The Information tarafından verilen haberde yer alıyor.

Nokia’nın cihazlar biriminin Microsoft tarafından satın alınması Sony’yi tekrar düşünmeye itmemiş gibi görünüyor. Görüşmeler satın alma duyurusunun ardından da devam etmiş. Ancak haberde belirtilene göre anlaşma henüz nihayete ermemiş, Microsoft ve Sony’nin lisans ücreti, önceden yüklenen yazılımlar ve diğer konularda anlaşamaması durumunda planların rafa kaldırılabileceği belirtilmiş.

Geçmişte ortaya çıkan bazı prototipler Sony’nin daha önce de Windows telefon planlarını yaptığı gösteriyor. Bu ikili arasında yeniden bir ortaklığı kurulmasının çok da şaşırtmayacağını söylemek gerekiyor.

Nokia’nın Lumia akıllı telefonlarının, Microsoft’un diğer iş ortakları tarafından çıkarılan telefonlar üstünde su götürmez gerçeğe sahip bir üstünlük kurduğu biliniyor. Aslında bu durum biraz da Windows Phone ekosisteminde rekabetin bulunmamasından kaynaklanıyor. Samsung ve HTC dünyanın en popüler mobil işletim sistemi Android ile çalışan akıllı telefonlara odaklanmış durumda. ZTE, Huawei gibi diğer üreticiler de Windows Phone konusunda çok aktif davranmıyor.

Microsoft’un platformu yukarılara taşıması için diğer üreticileri de harekete geçirmesi gerekiyor. Bu arada ZTE ile, ABD, Avrupa ve Çin’de piyasaya sürülecek giriş seviyesi Windows Phone cihazı çıkarmak için görüşmeler yapıldığı da söyleniyor.

İlgili >> The Information

İLGİLİ HABERLER