Eğlence

Sony ve FIFA 2014 Dünya Kupası’nda 4K çekim için işbirliği yapıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony ve FIFA sporseverleri memnun edecek bir girişime imza atıyor. İki kuruluş işbirliğine giderek 2014 FIFA Dünya Kupası için 4K içerik üretimi gerçekleştirecek. Elde edilen çekimler 4K çözünürlükte hazırlanacak resmi FIFA  filminde kullanılacak. Ayrıca Sony ve FIFA üç maçın 4K çözünürlükte yayınını da gerçekleştirecek.

sony-fifa-4k-dunya-kupasi-030414-1 FIFA Dünya Kupası 12 Haziran ile 13 Temmuz tarihleri arasında Brezilya’da düzenlenecek. FIFA ve Sony 4K içerik üretiminde yapacakları iş ortaklığıyla 4K görüntüleme deneyiminin hayatın her alanına yayılımını daha da artırmak istiyor. Genellikle spor, insanların TV’lerini yenilemeleri noktasında motivasyon kaynağı olarak nitelendirilen unsurlardan bir tanesi. FIFA 2014 Dünya Kupası resmi filmi de 4K çözünürlükte hazırlanacak, çeşitli maçlardan ve final karşılaşmasından elde edilen görüntülerle hazırlanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Digiturk ve Sony işbirliğiyle ilk 4K canlı maç yayını gerçekleştirildi

Söz konusu film FIFA tarafından henüz duyurulmamış çeşitli 4K içerik dağıtım servisleri üzerinden dağıtılacak. Bu iş ise Dünya Kupası sona erdikten sonra yapılacak. Sony film çekimi için gerekli olan profesyonel 4K ekipmanlarını sağlayacak. 28 Haziran tarihinde oynanacak grup karşılaşmalarından bir tanesi, 4 Temmuzdaki bir çeyrek final karşılaşması ve 13 Temmuz’daki final maçı 4K olarak çekilecek.

sony-fifa-4k-dunya-kupasi-030414-2

Sony’nin FIFA’ya vereceği 4K ekipman desteği arasında 4K canlı yapım sistemi de bulunuyor. Çekim için kullanılacak donanımlar arasında Sony CineAlta 4K canlı yayın kamerası, 4K depolama birimi, 4K LCD monitörler gibi bileşenler de yer alıyor.

Dünya Kupası kapsamındaki bazı maçlarda, Sony’nin stadyumlara yerleştireceği standlarda filmin 4K fragmanı da gösterilecek. Ayrıca sporseverler Sony mağazalarındaki 4K Sony TV’lerde de hazırlanan fragmanları görebilecek.

İlgili >> Sony

İLGİLİ HABERLER