Teknoloji

Sony giriş seviyesi dizüstü bilgisayarları VAIO Fit ve Fit E’yi tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony’nin giriş seviyesi dizüstü bilgisayarları yenilendi. Yeni duyurulan VAIO Fit serisi altına toplanan giriş seviyesi dizüstü bilgisayarlar içinde başlangıç olarak nitelendirilebilecek Fit E serisi modelleri 549 dolardan başlayan yurt dışı satış fiyatlarıyla birlikte geliyor. Intel Core işlemciler, NVIDIA’nın ayrık grafik kartları, hibrit sabit sürücüler, geniş klavye ve izleme dörtgenleriyle bu modeller sahip oldukları fiyatlara göre çok daha zengin teknik özelliklere sahip gibi görünüyor.

sony-vaio-fit-15e-touch-pembe

Başlangıç fiyatı 649 dolar olan VAIO Fit serisiyse alüminyum kasasıyla biraz daha hoş bir görünüm kazanıyor. Optik sürücüye yer ayıracak kadar kalın olan bu makineler ne yazık ki ultrabook’lar için belirlenniş kalınlık kriterini karşılamıyor. Yine de, çoğu makul fiyatlı dizüstü bilgisayara göre daha ince durduğunu söylemek gerek. 14 ve 15 inç ekranlı modellere sahip olan VAIO Fit serisinin üyeleri siyah, gümüş ve pembe renk seçenekleriyle sunuluyor.

VAIO Fit serisiyle birlikte Sony ekran çözünürlüğü konusunda önemli bir adım atıyor. Bundan böyle 1366 x 768 piksel çözünürlüklü ekranlara yer vermeyece olan Sony’nin giriş seviyesi bilgisayarları bile 1600 x 900 veya 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü dokunmatik ekranlarla birlikte gelecek.

Galeri: Sony VAIO Fit ve Fit E

[nggallery id=1229]
Sony’nin diğer iki önemli silahı olan ses kalitesi ve görüntüleme de Fit ve Fit E modellerinde önemli yer tutuyor. Kamera ekibinin yaptığı çalışmalar sonucunda kaliteli web kameralarına sahip olan modeller daha büyük ve daha iyi ses kalitesi sunan hoparlörler de barındırıyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER