Teknoloji

Sony Vaio Duo 13 kızaklı ultrabook Haswell ve 4G LTE’yi bir araya getiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony Vaio Duo 13 kızaklı ultrabook’unda gittiği değişikliği Computex 2013’te duyurdu. Hem bir dizüstü bilgisayar hem de bir tablet olarak kullanılabilen cihaza Intel’in Haswell işlemcisi ve 4G LTE bağlantı özelliği eklendi. 13.3 inç’lik 1920 x 1080 Triluminos ekran barındıran dizüstü bilgisayarda X-Reality for Mobile görüntü işleme özelliği ve 8 GB RAM de bulunuyor.

sony-vaio-13-duo-050613

1.35 kg. ağırlığındaki Duo 13’ü bir tablet muadili olarak nitelemek zor. Ancak sayıllaştırıcı kalem sayesinde ekran üstünde yazım ve çizim yapabilme imkanı tablet hissini sağlama konusunda etkili olabileceğe benziyor. Kalem çıkarıldığı zaman Duo 13 Vaio için Note Anytime uygulamasını da otomatik olarak başlatıyor, böylelikle not almak için uygulama ekranına gitmeye gerek kalmıyor.

Dizüstü bilgisayarlarda pek alışık olunmayan ve daha çok tabletlerde kullanılan arka kamera da Dup 13’te yerini almış. 8 megapiksellik Exmos RS kamerayla çekilen fotoğraflar CamScanner uygulaması sayesinde otomatik olarak düzeleştirilip, düzenleniyor. Böylelikle kamerayı kullanarak yazılı dökümanların taranması işlemi de gerçekleştirilebiliyor. Sony Vaio Duo 13 için 15 saate kadar çıkabilen bir pil ömrü vadederken, 512 GB’lık SSD de pil ömrünün uzamasına yardımcı oluyor. Beş cihazı bağlantı noktası olarak destekleme yeteneğine sahip olan Vaio Duo 13 yurt dışında bu ay içinde satışa sunulacak.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER