Teknoloji

Sony önümüzdeki dönemde daha az akıllı telefon, daha fazla PlayStation üretecek

sony-new-york-merkez-180113

Sony muhteşem ürünler üretme konusunda oldukça mahir olsa da, bu durumu paraya çevirme konusunda pek başarılı olduğu söylenemez. Şirketin geçtiğimiz ayın sonunda açıkladığı en son finansal sonuçlarında, mobil biriminin PlayStation 4 satışlarından elde edilen kârı sıfırladığı görülmüştü. Düzenlenen yatırımcı konferansında konuşan Sony yöneticisi Hiroki Totoki, bu zararı durdurmak için üç yıllık yeni bir plan üzerinde çalıştıklarını belirtti. Totoki’nin açıkladığı planı ise “çok daha az akıllı telefon ve TV üretmek” şeklinde özetlemek mümkün.

Reuters’in haberine göre, Sony bu planla mobil biriminin gelecek mart ayı itibarıyla 1.7 milyar dolar zarar açıklaması beklentisine karşı da önlem almış oluyor. Bu yeni strateji çerçevesinde Sony rakipleriyle hisse senedi fiyatı konusunda rekabet etmekten vazgeçecek ve satışlar yüzde 30 oranında düşse bile kâr getirmeye devam edecek bir cihaz grubuna odaklanacak.

Sony’nin bu plan çerçevesinde mobil biriminin organizasyonunda da değişikliğe gideceği belirtilse de, bu konudaki detayların 2015’in ilk günlerinde açıklanması bekleniyor. Plan çerçevesinde FIFA ile olan sponsorluk anlaşmasını da sonlandıracak olan Sony, bu sayede yıllık 280 milyon dolarlık bir tasarrufa sağlamış olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER