Manşetler

Sony Toshiba’nın görüntü sensör birimini satın almayı planladığını doğruladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-toshiba-logo-241015

Sony’nin Toshiba’nın görüntü sensör birimini satın alabileceğine dair haberler geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Şirket, bir açıklama yaparak Toshiba’nın CMOS görüntü sensör birimini satın almak için görüşmeler yaptığını doğruladı. Bu satışın gerçekleşmesi durumunda, Sony halihazırdaki en önemli faaliyet kollarından biri haline gelen görüntü sensörü üretimindeki kapasitesini önemli ölçüde artırma imkanı elde edecek.

Sürecin tamamlanmasıyla birlikte Toshiba’nın Japonya’nın Oita şehrinde bulunan görüntü sensörü fabrikası Sony’nin kontrolüne geçecek. Tarafların yasal olarak bağlayıcı anlaşmaları yıl sonuna kadar imzalamayı planladığı belirtilirken, sürecin Sony’nin 2016’nın mart ayında sona erecek mali yılının kapanmasından önce tamamlanması bekleniyor. Anlaşmaya dair finansal detaylar konusunda ise henüz bilgi verilmedi.

Sony, kısa bir süre önce görüntü sensör birimini ayrı bir yapı haline getirerek Sony Semiconductor Corporation isimli bir alt şirketin bünyesine taşımıştı. Satışın tamamlanmasının ardından Toshiba görüntü sensör birimininin de operasyonlarını bu şemsiye altında yürütmesi bekleniyor. Satışın gerçekleşmesiyle birlikte Toshiba, elindeki kaynakları yüksek teknolojik avantaja sahip olduğu alanlara yönlendirme şansını yakalayacak.

Sony’nin mevcut saygıdeğer dijital kamera serisine ek olarak, görüntü sensörleri de şirket için büyük önem taşıyor. Bu sensörler sayesinde Sony, akıllı telefon furyasından kâr elde etmek için önemli bir fırsata kavuşuyor. Apple uzun süre boyunca iPhone’larında Sony sensörlerini kullanırken, Xiaomi ve Google gibi şirketler de kendi ürünlerinde Sony’nin görüntü sensörlerine yer veriyor. Şirket halihazırda üst sınıf kameralar için sensör pazarında hakimiyeti elinde bulunduruyor.

İLGİLİ HABERLER