Teknoloji

Sony Toshiba’nın görüntü sensör birimini bünyesine katmak üzere

sony-toshiba-logo-241015

Sony akıllı telefon kamera bileşenleri pazarındaki hakimiyetini Toshiba’nın sensör iş birimini de satın alarak pekiştirebilir. Reuters kurumsal yapılanma içinde olan Toshiba’nın sensör birimini Sony’ye satmak için anlaşmaya yakın olduğu haberini verdi.

Sony akıllı telefon kameralarında ve bazı DSLR makinelerde kullanılan CMOS görüntü sensörlerinin tedariği noktasında lider sağlayıcı unvanını elinde bulunduruyor. Şirket 2014’te yüzde 40.2’lik pazar payı elde etmişti. Toshiba’nın biriminin satın alınması Sony’yi Samsung gibi rakipler karşısında daha da güçlü bir konuma getirecektir.

Sony’nin akıllı telefon birimi iyi bir performans ortaya koymuyor, ancak akıllı telefon kamera bileşenleri pazarında güçlü bir pozisyona sahip. Sony bu yıl içinde iki defa Nagazaki ve Yamagata’daki görüntü sensörü fabrikalarını 1.2 milyar dolardan daha fazla yatırım yaparak yeniledi. Apple veya Çinli Xiaomi gibi büyük müşterilerin de katkısıyla Sony’nin sensör satışlarının geçen yıl yüzde 40 oranında büyümesini sağladı.

Toshiba için ise tablo biraz daha karamsar. Şirket son yedi yıl boyunca kazançlarını 1.3 milyar dolara varan tutarda fazla gösterdiğinin ortaya çıkmasının ardından yaşanan kurumsal muhasebecilik skandalıyla çalkalanıyor. CEO Hisao Tanaka’nın istifasının ardından göreve gelen geçici genel müdür ve yönetim kurulu başkanı Masashi Muromachi şirkette reforma girişti ve bunun için bir yeniden yapılanma planı hazırladı. Görüntü sensör biriminin satışı da bu plan doğrultusunda atılan adımlardan bir tanesi oluyor.

İLGİLİ HABERLER