Teknoloji

Sony, Toshiba ve Hitachi’nin de ortak olduğu Japan Display üretime başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony, Toshiba ve Hitachi gibi büyük Japon üreticilerin oluşturduğu Japan Display adlı ortaklık küçük ve orta büyüklükte dokunmatik LCD ekran üretimine 1 Nisandan itibaren başladığını duyurdu. Üç şirket arasındaki iş ortaklığı geçtiğimiz yılın ağustos ayında duyurulmuş, kasım ayında da resmiyet kazanmıştı.

Her üç şirketin de yüzde 10’luk ortaklığının bulunduğu yeni şirkette kalan hisseler devlet tarafından kurulan Japonya Inovasyon Ağı Kurumu (INCJ) adlı özel bir kuruluşa ait. INCJ tarafından 200 milyar yenin (~4.3 milyar TL) yatırıldığı Japan Display şu anda toplam 230 milyar yen (~4.98 milyar TL) sermayeye sahip. Yeni şirketin yapısı da ortaya çıktı. Şirket çatısı altında oluşturulmuş ve sektörün farklı alanlarına odaklanan yedi farklı birimin yanı sıra araştırma ve geliştirme, üretim, mobil sektör, otomatik ve endüstriyel ekranlar gibi özel bölümler de bulunuyor. Birleşme neticesinde 1400 çalışan boşa çıktı, pozisyon kayıplarının çoğu üretim ve destek ekibinde meydana geldi.

Japan Display şirketinin başkanı Shuichi Otsuka şirketin hedefini net sözlerle açıkladı. Japonya’da doğmuş ve küreselde lider bir şirket hâline gelmeyi hedeflediklerini belirten Otsuka yatay organizasyon yapısı sayesinde hızlı kararlar alabileceklerine de vurgu yaptı.

İlgili – Nikkei Business Post

İLGİLİ HABERLER