Manşetler

Sony Toshiba’nın görüntü sensörü birimini 155 milyon dolar karşılığında satın aldı

sony imx500
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony Toshiba

Sony Toshiba görüntü sensörü birimini 155 milyon dolar karşılığında satın almak için anlaştığını duyurdu. Söz konusu anlaşmaya dair ilk dedikodular, geçtiğimiz ekim ayında gündeme gelmişti. Anlaşmayı sonunda doğrulayan Sony; Toshiba’nın üretim tesisinin, çalışanlarının ve ekipmanlarının transferinin 31 Mart 2016’da sona erecek mali yılla birlikte tamamlanacağını duyurdu.

Sony’ye geçen tesisler, yeni kurulan Sony Semiconductor Company tarafından yönetilecek. Söz konusu şirket, öncelikli olarak görüntü sensörü üretimine odaklanacak.

Sony Toshiba görüntü sensörü birimiyle elini güçlendiriyor

Bu hamle, Sony’nin elinde kalan birkaç kârlı iş sahasındaki varlığını kuvvetlendirmeye hazırlandığı anlamına geliyor. Üst sınıf kameralar için ürettiği lenslerle başarısını kanıtlayan şirket, akıllı telefonlar için hazırladığı görüntü sensörleriyle de mobil patlamadan kayda değer bir kâr sağlamanın en güvenli yollarından birini bulmuşa benziyor.

Apple, Google ve Xiaomi gibi şirketler, ürünlerinden bazılarında Sony imzalı görüntü sensörlerini kullanıyor. Bu da, Japon elektronik devine kendi cihazları arzulanan rakamlara ulaşmasa bile akıllı telefon pazarında varlığını sergileme fırsatını veriyor.

İLGİLİ HABERLER