Eğlence

Sony The Interview’i ücretsiz olarak yayınlayabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

the-interview-101214

Sony Pictures saldırısının kaldırdığı toz duman daha uzun süre ortada duracak gibi gözüküyor. Ancak CNET tarafından yayınlanan bir haber, Sony’nin mücadeleden kolay kolay vazgeçmeyeceğini gösteriyor. Şirketin sinemalarda vizyona sokmaktan vazgeçtiği tartışmalı filmi The Interview’i internette ücretsiz olarak yayınlayabileceği söyleniyor.

Sony Pictures’ın geçtiğimiz hafta aldığı The Interview’in vizyona girişini erteleme kararı ABD Başkanı Barack Obama’dan sinema dünyasına kadar uzanan geniş bir kesimin tepkisini çekmişti. Sony’nin bu kararının ardından pek çok kişi şirkete filmi internette yayınlamasını tavsiye etmiş, ancak şirketten yapılan açıklamada hiçbir platformun bu konuda gönüllü olmadığı belirtilmişti. Sony Pictures cephesinden gelen son açıklamada ise şirketin filmi eninde sonunda vizyona sokacağı dile getirildi ve ifade özgürlüğünün baskı altına alınamayacağının altı çizildi.

BitTorrent dışında başka bir servis The Interview’i çevrim içi yayınlama konusunda girişimde bulunmazken, Sony’nin de hâlihazırda sahibi olduğu çevrim içi video platformları aracılığıyla filmi ücretsiz olarak yayınlaması ihtimaller arasında yer alıyor. The Interview’e sinemaseverlerin sanal dünyada verdiği destek, filmin bir şekilde vizyona gireceği yönündeki umutları artırıyor.

İLGİLİ HABERLER