Teknoloji

Sony Studios Başkanı Yoshida PIayStation App ile ilgili yeni bilgiler paylaştı

Kasım ayı içinde PlayStation 4’ü satışa sunmaya hazırlanan Sony, yeni nesil oyun konsoluna ve yardımcılarına ilişkin bilgiler paylaşmaya da devam ediyor. Sony Computer Entertainment Worldwide Studios başkanı Shuhei Yoshida, PS4’ün mobil eşlik uygulaması PlayStation App’e ait bilinen detaylara yenilerini ekledi.

playstation-app-051013

Sony’nin Microsoft’un SmartGlass uygulamasına cevap olarak hazırladığı PlayStation App ile PS4 sahipleri evde olmasalar bile iOS ve Android cihazları üzerinden oyunları ve profilleri ile etkileşime geçebilecek. Resmi PlayStation bloguna konuşan Yoshida, kullanıcıların bu uygulama üzerinden oyun satın alıp oyunların PS4’e indirilmesini sağlayabileceklerini dile getirirken, çoklu oyun davetlerinin de uygulama aracılığıyla görülebileceğini sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz ay düzenlenen Tokyo Game Show’da görücüye çıkarılan uygulama, bazı oyunlar için aynı zamanda bir ikinci ekran işlevi görecek. Kimi yazılımcılar ikinci ekran işlevi için kendi uygulamalarını geliştirseler de, uygulama bu özelliğiyle her şeyi tek bir ekosistemde toplamak için de kullanışlı bir yol sunuyor. Watch Dogs ve Battlefield gibi popüler oyunların kendilerine ait bir eşlik uygulaması olacağını ve bunun mükemmel bir şey olduğunu söyleyen Yoshida, PlayStation App’in küçük yazılımcılara ikinci ekran konusunda önemli bir avantaj ve kolaylık sağlayacağının altını çizmeyi ihmal etmedi. Sony’nin önümüzdeki haftalarda PlayStation App’e dair yeni detaylar açıklaması bekleniyor.

İlgili >> PlayStation Blog

İLGİLİ HABERLER