Teknoloji

Sony’nin yeni bellek kartı “üstün ses kalitesi” sunmayı garanti ediyor

sony-SR-64HXA-190215

Sony’nin kimi ürünleri için ilginç bir fiyat politikası uyguladığı, CES 2015 kapsamında tanıtılan 1200 dolarlık Walkman’i ile ortaya çıkmıştı. Şirket şimdi de hem fiyatı hem de vadettiği deneyim itibarıyla yeni Walkman’ine son derece iyi eşlik edecek 64 GB microSD kartını duyurdu. Sony’nin yeni bellek kartı, “üstün ses kalitesi” sunma vaadiyle kendisini türevlerinden ayrı bir yerde konumlandırıyor. Dijital bilgi transferinin nasıl daha sessiz olabileceğini ölçmek zor olsa da; Sony, gerçekleştirdiği testlerde yeni bellek kartının veri okurken daha az ses çıkardığını iddia ediyor.

SR-64HXA kod adını taşıyan Class 10 microSDXC bellek kartını Sony, Japonya’da 18 bin 500 yen (380 TL) karşılığında satacak. Sony’nin benzer nitelikler taşıyan bellek kartları Japonya’da yaklaşık 220 TL’den alıcı buluyor. Samsung’a geçiş yapıldığında ise bu fiyat 120 TL seviyesine kadar iniyor. Pasifik Okyanusu’nun diğer kıyısındaki ABD’de ise benzer nitelikler taşıyan bir bellek kartı için 75 TL ödemek yeterli oluyor. Sony’nin yeni bellek kartının fiyatının bu denli yüksek olmasında üstünde yazan ”yüksek kaliteli ses” ibaresinin etkisinin bulunduğu rahatlıkla söylenebilir.

Sony yüksek çözünürlüklü sesin faydaları konusunda heyecanlı olsa da, yeni bellek kartına duyulan ihtiyacın varlığını sorgulamaktan geri kalmıyor. The Wall Street Journal’a konuşan bir Sony sözcüsü, ürüne olan potansiyel talep konusunda emin olmadıklarını, ancak mükemmel sese önem verenlerin ürünü isteyebileceklerini belirtti. Sony’nin yeni bellek kartı SR-64HXA Japonya’da 5 Martta satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER