Teknoloji

Sony, Sony Ericsson’daki Ericsson payını satın aldı, kontrolü tamamen ele geçirdi (güncellendi)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony, Sony Ericsson’daki Ericsson payını satın aldığını açıkladı. Böylelikle Japon şirket akıllı telefon üreticisindeki kontrolü tamamen eline aldı. Ericsson’a 1.05 milyar avro ödenmesi şartıyla gerçekleşen bu anlaşma Sony’ye akıllı telefon işini kendi tüketici elektroniği şemsiyesi altında yürütme fırsatı sunacak.

Sony’nin Sony Ericsson’da kontrolü tamamen kontrol altına alma niyetine dair haberler bu ayın başında çıkmış, anlaşmanın mevcut fiyat civarında bir düzeyden yapılacağı belirtilmişti. Her iki şirket birlikte çalışmaya devam edecek, kablosuz bağlantıya teşvik edilmesi amacıyla ortak bir girişimin kurulması amaçlanıyor. Ne var ki, Sony’nin belirttiğine göre Ericsson’un tüm ilgisi küresel kablosuz pazara kaymış olacak.Sony’nin yaptığı basın açıklamasında bu geçişin Sony’ye aralarında tablet, televizyon ve kişisel bilgisayarların bulunduğu ağa bağlı tüketici elektroniği cihazlarının içine akıllı telefonları da entegre etme fırsatı vereceği, işlerinin büyümesine yardımcı olacağı belirtiliyor. Ayrıca bu geçişin Sony’ye tüm ürün ve servislerini kapsayacak şeklide geniş çaplı bir fikri hak çapraz lisans anlaşması ve kablosuz cihaz teknolojisiyle ilgili beş önemli patent ailesinin sahipliğini sağlamakta olduğuna da dikkat çekildi.

Satın alma işlemlerinin gereken onayların gelmesine bağlı olarak Ocak 2012’de tamamlanması bekleniyor. Sony Ericsson daha önce yaptığı açıklamada 2012’de odağını akıllı telefonlara kaydıracağını belirtmişti.

İlgili – Sony

Güncelleme: Sony Ericsson’dan aşağıdaki açıklama yapıldı:

“Sony Ericsson; Sony Corporation ve Telefonktiebolaget LM Ericsson’un vardıkları anlaşma kapsamında, Sony’nin Ericsson’a ait Sony Ericsson hisselerinin tamamını satın alacağını teyit etti. Bu anlaşma ile stratejik ortaklık statüsünden çıkacak olan Sony Ericsson, Sony’nin bağlı kuruluşu olacak. Yetkililerin satın alma işlemini onaylamasının ardından Sony Ericsson, Sony Corporation bünyesinde ayrı bir birim olarak konumlandırılacak.

Böylece Xperia akıllı telefon segmenti de Sony?nin özel “dört ekran” stratejisinin bir parçası olarak Sony tablet, TV, video oyunu ve kişisel bilgisayar grubuna entegre edilecek. “Dört ekran” modelinin bu şekilde güçlendirilmesiyle Sony; kullanıcılarına birbirine kablosuz ağlarla bağlı tam kapsamlı bir PC, TV, tablet ve akıllı telefon deneyimi sunmuş olacak. Sorularınız için Sony Kurumsal İlişkiler departmanına başvurabilirsiniz.”

İLGİLİ HABERLER