Teknoloji

Sony son 5 yıllık dönemde ilk kez net kâr açıkladı

2012 mali yılına ait sonuçları açıklayan Sony, beş yıllık bir aranın ardından ilk kez yılı net kârla kapatmayı başardı. Mali yılı 404 milyon dolar net kârla kapatmayı öngören şirket beklentilerin üstüne çıktı ve 458 milyon dolar net kâr elde etti. Yeniden yapılanma sürecindeki Sony 2011 mali yılını 5.7 milyar dolar zararla kapatmıştı. Net kârdaki artış operasyonel kâra da yansıdı ve 2011’i 820 milyon dolar operasyonel zararla tamamlayan Japon elektronik devi, 2012 mali yılında 2.45 milyar dolarlık operasyon kârı elde etti.

sony-new-york-merkez-180113

Kamera, oyun ve ev eğlence birimlerinin düşük gelirine rağmen kârlılığa dönmeyi başaran Sony, bu birimlere ait ürünlere ilginin azaldığını kabul etti. Oyun birimi 18 milyon dolar, kamera birimiyse 15 milyon dolar gibi düşük operasyonel kârlar elde ederken, TV ve ses birimleri yılı 897 milyon dolar operasyonel zararla kapattı. Sony’nin en başarılı kollarıysa film ve finansal servisler birimleri oldu. Film birimi 7.8 milyar dolarlık bir kârın altına imza atarken, finansal servisler biriminin kârı 1.55 milyar doları buldu.

Japonya’da yeni hükümetin göreve gelmesinin ve yeni zayıflatan ekonomik reformları yapılmasının ardından Sony’nin Japonya dışı satışlardan daha fazla gelir elde ettiği belirtildi. New York ve Tokyo’daki ofis binalarının satışının da şirketin bilançolarına olumlu bir etki yaptığı sonuçlarda açıkça görülüyor. Sony’nin yeniden kârlılığa dönüşü önemli bir başarı olarak nitelendirilse de, CEO Kaz Hirai’nin şirketin elektronik ürünler alanındaki performansını da yukarıya çekmesi gerektiği ifade ediliyor.

İlgili >> Sony

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER