Teknoloji

Sony SmartEyeGlass Attach! ile Google Glass’ın karşısına çıkıyor

sony-smarteyeglass-attach-070115

Giyilebilir ürünler pazarındaki rekabetin 2015’te daha üst bir seviyeye taşınacağı CES 2015’te görücüye çıkan yeni ürünler sayesinde açıkça belli oluyor. Sony’nin Google Glass’a rakip olması amacıyla tasarladığı SmartEyeGlass Attach! de fuarda boy gösteren ve dikkat çeken giyilebilir ürünler arasında yer alıyor.

Klasik gözlüklerin üzerine yerleştirilen bir ekran olan SmartEyeGlass Attach’in varlığı 2014’ün son günlerinde ortaya çıkmıştı. Sony’nin gözler önüne çıkarmak için CES 2015’i beklediği cihaz, yazılımcılara ürüne özel uygulamalar geliştirme imkanı veren özel bir yazılım geliştirme kitiyle birlikte geliyor. Ancak Sony, şu aşamada cihazın bir prototipten fazlası olmadığının altını çiziyor.

Prensip olarak Google Glass ile benzerlikler gösteren Sony SmartEyeGlass Attach! ile kullanıcılar doğru yöne baktıkça önlerinde küçük ekranlar görebilecek.

sony-smarteyeglass-attach-2-070115

Sony tarafından yapılan açıklamada SmartEyeGlass Attach! ile şirketin gözlüklere bir modül yerleştirmek için gerekli boyut ve ağırlık hedefini tutturduğu belirtilirken; renkli ve yüksek çözünürlüklü OLED mikro ekranların varlığı, ekranın tüm kapasitesini ortaya çıkaran bir mikro optik birim ve yüksek yoğunluklu paketleme teknolojisiyle ortaya çıkan minyatür bir kontrol panelinin varlığıyla bu durumun mümkün hâle geldiği ifade edildi.

640 x 400 piksel çözünürlüğünde görüntü sunan Sony SmartEyeGlass Attach! telefonlara Bluetooth aracılığıyla bağlanıyor. Cihaz tartıda yaklaşık 40 gram çekiyor. Sony SmartEyeGlass Attach! üretiminin 2015 içinde başlaması planlanıyor. Sony’nin CES 2015 kapsamında sergilediği demolara bakılınca golf oyuncularının şirketin öncelikli hedef kitlesi içinde yer aldığı anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER