Teknoloji

Sony S1 ve S2 tabletlere Alman incelemesi – Video

Sony’nin S1 ve S2 Android tabletleri bu hafta içinde Almanya’da görüldü. Golem sitesi bu tabletlerle oynama fırsatı bulmuş, hatta istiridye kabuğu formundaki S2’nin nasıl çalıştığını gösteren bir video da yer almakta. Site tayfası her iki modelin rahatça tutulduğunu ve kullanımını öğrenmenin kolay olduğunu dile getiriyor.

S1 katlanmış bir gazete veya dergi gibi bir yapıya sahip, kalın kenarı sayesinde rahatlıkla tutulabildiği anlaşılıyor. Sony tablete özel bir USB portu eklemiş, ancak bu noktada ne işe yaradığı konusunda bir bilgi vermiş değil. Tabii, bunlar prototip ürünler olduğu için üretim aşamasında birşeylerin değişmesi muhtemel. Crash Bandicoot oyununun 9.4 inç’lik ekrandaki performansı ise tatmin edici, ekran üzerindeki PlayStation tarzı kontrollerin oyun oynamayı kolaylaştırdığı dile getiriliyor. 600 gr. ağırlığındaki kasanın her iki elle kolaylıkla kavrandığının da altı çiziliyor.

S2’nin ise tahmin edilenden daha küçük olduğu dile getiriliyor. Aşağıdaki S2 videosu iki adet 5.5 inç’lik dokunmatik panel arasında ne kadar az boşluk olduğunu gösteriyor. Sony, bu tabletlerde de Xperia Play’de olduğu gibi PlayStation Suite erişiminin bulunacağını ve PlayStation oyunlarının oynanabileceğini belirtmişti.

Sony S1 ve S2 tabletlerin eylül ayında Avrupa’da piyasaya çıkması bekleniyor. Bu tabletin önce Berlin’de düzenlenecek IFA 2011’de boy göstereceği, sonrasında da piyasaya çıkacağı tahmin ediliyor.

Video: Sony S2 Tablet

İlgili – Golem

İLGİLİ HABERLER