Eğlence

Sony PSN’e saldıran korsanların başına ödül koyabilir

Her ne kadar tüm sistemlerin 31 Mayıs tarihinde ayağa kaldırılması planlansa da Sony, PlayStation Network, Qriocity ve Sony Online Entertainment servislerinin ne zaman çevrimiçi olacağı konusunda hâla kesin konuşmuyor. Sony’nin çevrimiçi oyun ve multimedya servisleri iki hafta önce saldırıya uğradı ve şirket şu anda güvenlik sistemini daha sağlam bir şekilde yeniden yapılandırmak için uğraşıyor. Gelen son haberler ise Sony’nin saldırıdan sorumlu olan korsanların izini sürüp onların yakalanmasını sağlayanlara ödül vereceği yönünde.

Sony bu ödül meselesini henüz doğrulamış değil ve son karar da Tokyo’daki kıdemli yöneticiler tarafından verilecek. Şu anda onlar da bu adımını avantajlarını ve dezavantajlarını analiz etmekle ve bir yandan da yasal yetkililerden diğer seçeneklerle ilgili tavsiyeler almakla meşgul. Eğer ödül seçeneğiyle devam edecek olurlarsa, bu yolda bile aralarında FBI’ın da bulunduğu çeşitli ülkelerdeki yasal güçlerle çalışmaları gerekecek. 

Bu arada Sony, veri güvenlik uzmanı Gene Spafford’un ABD Temsilciler Meclisi’nde Sony’nin web sunucularını güncellemediği ve düzgün güvenlik duvarlarını kurmadığına dair suçlamalarını inkâr etti. Şirket yaptığı açıklamada Sony Network Entertainment International ve Sony Online Entertainment’ın daha önce yararlandığı ağdaki sunucuların yamalanması ve güncellenmesi yapıldığını ve aralarında güvenlik duvarlarının da bulunduğu birçok güvenlik tedbirini barındırmakta olduğu belirtildi.

İlgili – Kotaku

İLGİLİ HABERLER