Teknoloji

Sony PS4 Slim sızıntılarını görmeye başladık

sony-ps4-slim-sizinti-260115-1

PlayStation 3’ün ilk versiyonu epey hantal ve yer kaplayan bir niteliğe sahipti. Daha sonra çıkan iki farklı “Slim” modeli sayesinde PS3 daha şık ve narin görünüm kazandı. Aynı kaderi PS4’ün de paylaşacağı söyleniyor.

İnternete sızan birkaç yeni fotoğrafa göre, PS4 Slim çok yakında karşımıza çıkabilir. Ne var ki, PS4’ün çıkışının üstünden bir yılı biraz daha aşkın zaman geçti, bu nedenle pazarın henüz daha ince bir PS4 konsola hazır olmadığı söyleniyor.

Sony’nin daha ince tasarımlı konsol versiyonları için en az bir buçuk yıl beklediğini görüyoruz. Bu nedenle söz konusu PS4’ü bu yılın ortalarında veya sonlarında görebiliriz. Üstelik şu anda PS4’ü çeşitlendirmenin pek gereği yok gibi görünüyor, ne de olsa PlayStation 4 Sony’nin en iyi satan konsollarından bir tanesi olma unvanını çoktan elde etti.

Bu düşünce sızan fotoğrafların sahte olduğunu düşündürtebilir, yine de bunları dikkate almakta fayda var. Fotoğraflarda “Monolith” kod adıyla anılan bir cihazdan bahsediliyor. Bu cihaz mevcut PS4’ten hatırı sayılır oranda küçük ve ince görünüyor. Doğal olarak yeni boyutlar konsolun butonlarının yeniden tasarlanmasını gerekiyor. Butonlar birbirinin yanına konmuş ve karıştırılmasının engellenmesi amacıyla açık şekilde işaretlenmiş.

Daha ince bir PS4, içerideki donanımların da değişmesi anlamına geliyor. Ne var ki, sızan fotoğraflarda buna dair ipuçları bulunmuyor. Sony daha küçük boyutları sağlamak amacıyla bazı ödünler vermek zorunda kalabilir. Ancak sonuç olarak oturma odalarında daha az yer kaplayan bir konsol ortaya çıkacaktır.

Sony’nin PS4 Slim’i çıkarıp çıkarmayacağı henüz kesin değil, ancak haziran ayındaki E3 2015 bu cihazla ilgili duyuruların yapılacağı bir ortam olabilir, beklemekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER