Eğlence

Sony PS4 için sanal gerçeklik aygıtı Project Morpheus prototipini duyurdu

Sony PS4 için geliştirdiği yeni sanal gerçeklik aygıtı Project Morpheus’un duyurusunu ABD’de düzenlenen Oyun Geliştiricileri Konferansında gerçekleştirdi.

sony-ps4-project-morpheus-190314-1

Üstünde mavi renkli ışıklar barındıran, 1080p ekranlı, 90 derece görüş açısı ve 360 derece tam dönüş imkanı sağlayan bu kafa aygıtı başınızın tepesine oturtuluyor ve oyunları kulaklarınızı ve gözlerinizi sarmalayacak şekilde yansıtıyor, TV’ye olan ihtiyacı tamamen ortadan kaldırıyor.

Sony Worldwide Studios başkanı Shuhei Yoshida tanıtılan ürünün henüz prototip aşamasında olduğunu ve bunu geliştirmeyi sürdürüeceklerini kaydetti. Yine de, tanıttıkları ürünün PlayStation’ın sanal gerçekliği nasıl sunacağını göstermesi açısından iyi bir gösterge olduğuna inandıklarını belirtti.

Project Morpheus PlayStation Move ve Eye kamera ile de hareket takibi açısından kesintisiz bağlantı sağlayarak çalışıyor. Eğer kafanızı oynatırsanız oyuna da aynı hareket yansıtılıyor. Kafa aygıtı görüş, ses, takip, kontrol, kolay kullanım ve içerik gibi alanlara odaklanıyor. Bu alanlarda ne gibi unsurların sunulacağını da ilerleyen aylarda göreceğiz.

sony-ps4-project-morpheus-190314-2

Yoshida şirketinin yoğunlaştırılmış oyun deneyimine 2009 yılından beri odaklandığını, 2010 yılında da sanal gerçeklik üzerinde çalışacak bir ekip oluşturduklarını kaydetti. 3D oyun ve hareket takibi gibi teknolojiler sayesinde kullanıcılar oyun deneyimini daha yoğun yaşamaya başlamıştı, ancak Sony VR ile birlikte bunun daha da ileri noktaya taşınacağına inanıyor. Bu teknolojiyle birlikte o an orada bulunma hissinin tadılacağı dile getirildi.

Sony VR (sanal gerçeklik) alanına giriş yapan ilk şirket değil. CES 2013’te tanıtılan ve yeni versiyonu CES 2014’te de sergilenen Oculus Rift de Project Morpheus’un önemli rakiplerinden biri olarak gösteriliyor. Sony, GDC’deki sunum sırasında Oculus’a da gönderme yaptı ve onlara büyük bir saygı gösterdiklerini dile getirdi.

Sony Project Morpheus’un ne zaman çıkacağı hakkında henüz bir bilgi paylaşmadı. Henüz emekleme aşamasında olan bu proje geliştiricilerden gelen geri bildirimler doğrultusunda ilerleyecek.

İLGİLİ HABERLER