Teknoloji

Sony PS4 için ilk gününde yazılım güncellemesi yayınlanacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony, PlayStation 4’ün piyasaya çıkacağı ilk gün bu konsol için bir de yazılım güncellemesi çıkaracağını duyurdu. Yeni bir ürünün yazılımının daha ilk gününde güncellenecek olması biraz sıradışı, ancak Sony, kullanıcıların eksiksiz bir PS4 keyfi için buna ihtiyaç duyacaklarını kaydetti. PS4’ün kulağa hoş gelen tüm özellikleri bu güncelleme yapılmadan çalışmayacak.

sony-ps4-1-1106131.50 sürüm numarası taşıyacak bu güncelleme 15 Kasımda, yani PS4’ün ABD’de satışa çıkacağı günde yayınlanacak. PS4 yazılım güncellemesinin getireceği en önemli özelliklerden bir tanesi PS4 Link aracılığıyla PlayStation Vita ile Wi-Fi üzerinden oyun oynama imkanı sunmak olacak. Oyuncular PS4 oyunlarını TV’de görüp PS Vita sistemi üzerinden oynayabilecek. Yazılım güncellemesi ikinci ekran desteğinin de kapısını açacak. PlayStation 4 ile aynı zamanlarda yayınlanacak PlayStation iOS ve Android uygulamaları ile mobil cihazlar destekleyen oyunlarda ikinci ekran olarak kullanılabilecek. Ayrıca PS Vita için çıkacak PS4 Link uygulamasıyla birlikte bu taşınabilir konsol da desteklenen oyunlarda ikincil ekran görevi görecek.

Bu arada 1.50 güncellemesi PlayStation uygulamasının yüklü olduğu cihazlarla PS4’ü kontrol etmeyi mümkün kılacak. Güncellemenin getireceği bir başka özellik de oyunu Share butonuyla kaydetmek ve uzak sunucuya yükleyip yayınlamak olacak. Dahili Twitch veya Ustream desteğiyle oyunu canlı yayınlamak da mümkün olacak. PS4 Eye sahipleri sesli komut ve yüz tanıma özelliklerinden de yararlanmaya başlayacak.

Güncelleme Sony’nin öne çıkardığı özelliklerden bir tanesi olan “İndirirken oyna”yı da kullanılabilir hâle getirecek. Ayrıca PS Plus ile çevrimiçi oyun, birden fazla PSN hesabıyla giriş, Blu-ray ve DVD desteği, Party sesli görüşme özelliği ve oyun oynarken arkaplanda müzik çalma gibi özellikler de 1.50 güncelleme paketiyle gelecek.

Birçok yeniliğin 1.50 ile sunulacak olmasına rağmen, bazı eksiklikler de bulunuyor. Örneğin askıya al / devam et modu başlangıçta kullanılabilir olmayacak. Söz konusu özellik PS4 sistemini düşük güç tüketim modunda tutuyor ve oyuncuların işlerini bitirdikten sonra oyuna kaldıkları yerden devam etmelerini sağlıyor.

Sony PS4 15 Kasım tarihinde Kuzey Amerika’da, 29 Kasımda da Avrupa’da piyasada olacak. Türkiye’de ne zaman çıkacağı belli değil, ancak yıl sonuna kadar bu konsolun ülkemize de giriş yapacağını görebiliriz. Tahmin ediyoruz ki, Türkiye’de piyasaya sunulacak konsollarda 1.5 sürümü yüklü olarak gelecektir.

İlgili >>Sony (PRNewswire)

İLGİLİ HABERLER