Teknoloji

Sony PS Vita çoklu görev ve PSN hesabı konusunda kısıtlamalarla birlikte gelecek

p1010025_tb

GameX 2011’de ön inceleme yapma fırsatı bulduğumuz ve 22 Şubatta Türkiye’de de piyasaya çıkacak olan Sony’nin yeni nesil taşınabilir oyun konsolu PS Vita çoklu görev desteği konusunda kısıtlamalarla birlikte gelecek. Örneğin kullanıcılar arka planda oyun çalışırken internet tarayıcısını açıp web’de gezinemeyecek. Bununla birlikte tek bir cihazda kullanılabilecek PlayStation Network hesap sayısı da kısıtlı olacak.

Kullanıcılar arka planda oyun açıkken internette gezinemeyecek olsa da en azından arkadaş listesini kontrol etme, müzik açma veya Twitter’ı dolaşma konusunda serbest olacak. Cihaz piyasaya çıktıktan sonra gelecek bir yazılım güncellemesiyle bu kısıtlama aşılacak. Sony, bu cihazın temel görevinin oyun oynatmak olduğunu ve bunun maksimum seviyede bir kullanıcı deneyimi sağlaması amacıyla en azından başlangıçta bazı kısıtlamalara gittiğini belirtti.

PlayStation Network erişimiyle ilgili olarak, NeoGaf adlı bir forumun üyesi Sony Japonya’nın Sıkça Sorulan Sorular sayfasından elde ettiği bilgiyi paylaşmış. Buna göre bir PS Vita ürününde herhangi bir zamanda sadece tek bir hesap kurulabiliyor, aynen mevcut PSP’lerde olduğu gibi. Eğer bir kullanıcı cihaza yeni bir PSN hesabıyla giriş yapmak isterse, PS Vita kullanıcıdan cihazı fabrika ayarlarına geri döndürmesini isteyecek.

Bu durum PS Vita’sını arkadaşları veya diğer aile bireyleriyle paylaşmak isteyen veya sadece belirli ülkelerin PSN şubelerinde sunulan dijital içerikleri indirmek isteyenler için pek hoş değil. Öte yandan Sony, Vita’nın  PC’ye bağlandığında kendini USB yığın depolama aygıtı gibi göstermek yerine özel bir veri yönetim yazılımına ihtiyaç duyacağını belirtti. Mac kullanıcıları ise bu yazılımın kendi sistemlerine uygun versiyonunu beklemek zorunda kalacak, söz konusu sürümün cihaz piyasaya çıktığında hazır olmayacağı belirtiliyor. Tabii, bu piyasaya çıkış sadece Japonya’yı işaret ediyor olabilir.

İlgili – AV Watch
İlgili – NeoGaf

İLGİLİ HABERLER