Teknoloji

Sony PlayStation Now servisi PS4 oyunlarını da oynama imkanı verecek

sony ps now
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony playstation nowSony PlayStation Now adlı internet üzerinden oyun oynama servisini, mevcut nesil PS4 oyunlarını da kapsayacak şekilde genişlettiğini açıkladı. Türkiye’de henüz faaliyete geçmemiş olan servis, şu anda sadece eski PlayStation 3 oyunlarını PS4 veya PC’lerde, aylık 19.99 dolarlık yurt dışı fiyatı karşılığında oynama fırsatı sunuyor.

PS4 oyunları da PS Now servisine herhangi bir ek ücret olmadan eklenecek. Ancak Sony yeni oyunların kataloga ne zaman ekleneceği veya hangi oyunların oynanabilir olacağı konusunda şu an için net bir bilgi vermiş değil.

Sony yakın zamanda PS3, PS Vita, PlayStation TV ve destekleyen tüm akıllı TV ve Blu-ray oynatıcılarda PS Now servisini durduracağını, bunun yerine servisin PS4 ve PC platformlarında daha da gelişmesine odaklanacağını açıklamıştı. Muhtemelen PS4 ve PC’ler de yeni PS4 oyunlarının internet üzerinden oynanabilecekleri tek cihazlar olacak.

Sony’nin oyun konsolları alanındaki en büyük rakibi Microsoft da geçtiğimiz günlerde aylık oyun abonelik servisi Xbox Game Pass’in duyurusunu gerçekleştirmişti. PS Now gibi, Xbox Game Pass de Xbox One ve Xbox 360 oyunlarını abonelere, aylık 9.99 dolarlık ücret karşılığında oynama fırsatı sunuyor. Bununla birlikte Microsoft’un servisi oyunculara oyunları tamamen indirme fırsatı sunuyor. Halbuki PS Now sadece internet üzerinden oynama imkanı veriyor.

İLGİLİ HABERLER