Eğlence

Sony PlayStation Now’ı PS3’e getiriyor

Sony, bulut oyun servisi PlayStation Now’dan PlayStation 3 sahiplerinin de faydalanabileceğini geçtiğimiz yıl açıklamıştı. Uzun zaman önce verdiği sözü sonunda yerine getirmeye hazırlayan Sony, PS3 sahiplerinin 12 Mayıs itibarıyla PlayStation Now’ın imkanlarından yararlanabileceğini duyurdu. Henüz servise kayıt olmamış kullanıcılara 7 günlük ücretsiz bir deneme süresi vadeden şirket, aralarında Batman Arkham City, Saints Row IV ve Final Fantasy XIII’ün de bulunduğu 100’den fazla PS3 oyununa erişim sağlayacak.

PlayStation Now’dan ilk olarak 2015 içinde PS4 sahipleri faydalanmaya başlamıştı. Sony, servisin temellerini bundan üç yıl önce bulut oyun teknolojileri konusunda uzmanlaşan Gaikai’yi 380 milyon dolar karşılığında satın alarak atmıştı. PlayStation Now’a PS3 ve PS4 dışında PS Vita, PlayStation TV, bazı Sony televizyonlar ve Blu-ray oynatıcılar aracılığıyla erişilebiliyor. Sony ve Samsung arasında yapılan anlaşma, servisin bazı Samsung televizyonlara girişinin de önünü açmıştı.

PlayStation Now’ın hizmetlerinden ayda 19.99 dolar karşılığında faydalanılabiliyor. Yüksek abonelik ücreti ve oyunlarda yaşanan gecikmeler, PlayStation Now’ın vazgeçilmez bir servise dönüşmesinin önündeki en önemli engeller olarak göze çarpıyor.

İLGİLİ HABERLER