Eğlence

Sony PlayStation Network ve diğer servislerini 31 Mayısa kadar ayağa kaldırmayı hedefliyor

Sony, PlayStation Network ve Qriocity servislerinin yeniden faaliyete geçişleri konusunda kademeli bir süreçten bahsetmişti. Sistemlerin bir kısmı geçen haftadan itibaren ayağa kaldırılmaya başlanmıştı. Ancak sonrasında Sony Online Entertainment portalının saldırıya uğramış olması, yeni güvenlik sorunlarının keşfedilmesi ve geçen haftasonu ortaya çıkan bir saldırı kuşkusu nedeniyle tüm sistemler bugün itibariyle çevrimdışı hâle getirildi.

Şirket yeni keşfettiği sorunlar hakkında çok az bilgi veriyor ve ketum davranmayı sürdüyor. Ancak Sony adına Japonya’da bir açıklama yapan Shigenori Yoshida adlı bir sözcü şirketin tüm servislerin ne zaman geri döneceği konusunda emin olmadığını ancak planların tüm servisleri 31 Mayıs itibariyle ayağa kaldırmış olmaya göre yapıldığını dile getirdi. Eğer servisler mayıs sonuna kadar yeniden faaliyete geçmiş olmazsa bu, şimdiye kadar yapılmış en büyük siber saldırı olmasa da, şimdiye kadar meydana gelen en uzun süreli kesinti olacak.

PSN 20 Nisan tarihinde Sony’nin keşfettiği dıştan sızma olayı sonrasında kapatılmıştı. Sonrasında PSN’in saldırıya uğradığı, 70 milyonun üzerindeki üyenin kişisel bilgilerinin ve bununla birlikte kredi kartı verilerinin çalınmış olabileceği ortaya çıktı. Sonrasında ise 20 milyonun üzerinde üye barındıran Sony Online Entertainment’ın da saldırıya uğradığı ortaya çıktı. Sony’nin Geohot adlı bilgisayar korsanını mahkemeye verip, sonrasında O’ndan bir daha kendi sistemlerine dokunmayacağına dair güvence aldıktan sonra davadan vazgeçmesi üzerine tüm bu olayların başlamış olması da oldukça manidâr kabul ediliyor.

İlgili – Bloomberg

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER