EğlenceManşetler

Sony PlayStation Network servisi Türkiye’de de yeniden faaliyette

Geçtiğimiz nisan ayında meydana gelen korsan saldırılarının ardından haftalardır kapalı kalan Sony PlayStation Network ve Qriocity servisleri dün itibariyle ülke ülke ayağa kaldırılmaya başlanmıştı. Bu kapsamda kullanıcılar Sony PlayStation Network veya Qriocity servislerine kullanıcı girişi yapmaya başlayacaktı.

PSN servislerinin yeniden faaliyete geçişiyle aynı zamanda PS3 için 3.61 yazılım güncellemesi de sunulmuş ve çevrimiçi servislere erişilmesi için bu güncellemenin cihaza yüklenmesi zorunlu kılınmıştı. Türkiye’deki PS3 kullanıcıları bu yeni yazılımı anında aldılar, ancak söz konusu PSN erişimi olduğunuda aynı şey geçerli değildi. PlayStation Türkiye’nin Facebook sayfası üzerinden yapılan açıklamada Orta Doğu bölgesine bağlı olan Türkiye’de de günün ilerleyen saatlerinde PSN servislerinin faaliyete geçmeye başlayacağı, ilk etapta sadece çevrimiçi oyun işlevinin kullanılabileceği belirtilmişti.

Türkiye’deki PS3 kullanıcıları gece saatlerinden itibaren PSN servislerine erişmeye başladı. Sabah yaptığımız ilk iş PS3’ü açıp durumu kontrol etmek oldu. İki farklı PSN hesabıyla cihazda kullanıcı girişi yaptığımızda her ikisinde de şifrenin değiştirilmesi gerektiğine dair bildirimle karşılaştık. Bu iki hesaptan bir tanesini PC üzerinden bir tanesini ise PS3 üzerinden açmıştık. PC üzerinden açılan hesaba dair şifre değiştirme işlemi PC üzerinden yapılırken PS3 üzerinden açtığımız PSN hesabının şifre değişim işlemleri doğrudan PS3 üzerinden kolaylıkla gerçekleştirildi.

PSN’e giriş yaptıktan sonra yaptığımız kontrollerde PlayStation Store ve PlayStation Home gibi servislerin hâla kapalı olduğunu gördük. Ancak çevrimiçi oyun desteği, PlayStation Türkiye’nin de belirttiği şekilde düzgün olarak çalışıyor.

Sony tüm servislerin 31 Mayıs tarihine kadar ayağa kaldırılacağı yönünde açıklamada bulunmuştu. İlk adım atıldı, bundan sonraki adımların daha hızlı gelmesi en büyük temennimiz.

İLGİLİ HABERLER