Eğlence

Sony Spotify’ı PlayStation’a getiriyor

sony-playstation-music-spotify-290115

Sony çevrim içi müzik konusundaki gelecek planını Spotify ile birlikte yapıyor. Şirketten yapılan açıklamada başarısızlığa uğrayan Music Unlimited servisinin faaliyetlerinin 29 Mart 2015 itibarıyla sonlandırılacağı belirtildi. Music Unlimited’ın yerini ise bel kemiğini Spotify’ın oluşturduğu PlayStation Music isimli bir uygulama alacak.

Uygulama önümüzdeki ilkbaharda PlayStation 4, PS3 ve Xperia serisi akıllı telefon ve tabletler için yayınlanacak. Web ve masaüstü uygulamaları konusunda bir açıklama yapılmasa da, bu uygulamaların hazırlandıkları takdirde daha sonra yayınlanması muhtemel gözüküyor. PlayStation Music ilk etapta 41 ülkede faaliyet gösterecek. Spotify’ın Türkiye sayfasında PlayStation Music için bir kayıt bölümünün bulunması bu ülkeler arasında Türkiye’nin de yer aldığını gösteriyor.

Sony’den yapılan açıklamada PlayStation Network kullanıcılarının hesaplarını Spotify hesaplarına bağlayabilecekleri ve mevcut kullanıcı bilgileriyle Spotify’ın Premium servisine rahatlıkla abone olabilecekleri belirtildi. Oyuncular diledikleri takdirde oyun sırasında arkada Spotify’da çalan şarkıları dinleyebilecek. PlayStation Music’te 30 milyonu aşkın şarkı ve 1.5 milyardan fazla çalma listesi olacağının sözünü Sony verse de, servisin esas yükünün Spotify’ın omuzlarında olacağını belirtmek gerekiyor. Kullanıcılar Spotify üzerinde oluşturdukları ve takip ettikleri çalma listelerine de PlayStation Music üzerinden erişebilecek.

Spotify’ı kazanmanın Microsoft ile girdiği yeni nesil oyun konsolu rekabetinde Sony’ye ciddi bir koz sağladığını söylemek de yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER