Teknoloji

Sony 40 milyondan fazla PlayStation 4 sattı

Sony PlayStation 4 İncelemesi

sony playstation 4Sony PlayStation 4 satışlarının 40 milyonun üstüne çıktığını açıkladı. Şirket altı aydan kısa bir süre önce PlayStation 4’ün 35 milyon satış rakamına ulaşmayı başardığını açıklamıştı. PlayStation 4’ün toplam satış rakamı konusunda Microsoft Xbox One’ın büyük bir farkla önünde olması, Japon üreticiye oyun konsolu pazarında liderliği getiriyor.

Microsoft Xbox One ile ilgili satış rakamlarını paylaşmıyor. Ancak Electronic Arts’ın geçtiğimiz ocak ayında açıkladığı öngörülere göre, Xbox One’ın toplam satış rakamı 19 milyon seviyesinde seyrediyor.

Önümüzdeki ay düzenlenecek E3 2016’ya doğru geri sayım devam ederken, tüm gözler Microsoft ve Sony’ye çevrilmiş durumda. Her iki şirketin de fuar çerçevesinde düzenleyeceği etkinliklerde yeni konsol donanımlarını tanıtması bekleniyor. Microsoft’un mevcut Xbox One konsolun daha ince bir versiyonunu tanıtabileceği belirtilirken, Sony’nin daha iyi grafikler ve daha pürüzsüz oyun deneyimi sunan PS4 Neo’yu tanıtacağı konuşuluyor. Bu tahminlerin ne kadarının gerçekleşeceğini görmek içinse biraz daha beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER