Teknoloji

Sony PlayStation 4 artık 3D Blu-ray diskleri oynatıyor

sony ps now

sony-playstation-4-inceleme-00007

Sony son PlayStation 4 bellenim güncellemesiyle birlikte 3D Blu-ray oynatma desteğini de cihaza ekledi. Microsoft bu ay başında yaptığı bir duyuruyla Xbox One için gelecek ağustos güncellemesiyle birlikte 3D desteğini de sunacağını açıklamıştı. Sony, daha önce davranıp kendi oyun konsolu için bu desteği sunmuş oldu.

Her iki konsol da piyasaya 3D Blu-ray desteğinden yoksun şekilde çıkmıştı. Halbuki önceki nesil konsollar hem filmlerde hem de oyunlarda sunduğu stereoskopik deneyimler sayesinde belirli bir hayran kitlesi yaratmıştı. Ne var ki, Sony PS4’ü 3D desteği olmadan piyasaya çıkarmayı tercih etmişti.

Aslında bunun mantıklı bir sebebi vardı. TV üreticileri 3D teknolojisi noktasında çok da hevesli görünmüyor, dikkatlerini daha çok 4K teknolojisine ve kavisli ekranlara yöneltmişe benziyor. 3D çoğu televizyonda bulunan, ancak çok fazla ön plana çıkarılmayan özellikler arasında yer alıyor.

Sony’nin Microsoft’un planlarını açıklamasından hemen sonra 3D Blu-ray desteğini sunmaya hazır hâle getirmesi, bunun için çok fazla çaba sarfetmediğini, PS4’e 3D Blu-ray oynatma desteğini getirmenin kolay olduğunu gösteriyor.

Üç boyutlu film izlemeyi veya oyun oynamayı seven, 3D desteğine sahip bir televizyona sahip olan kullanıcılar önümüzdeki bir ay içinde hem Sony hem de Microsoft’un konsollarında aradıkları desteği bulma şansını elde edecek.

İLGİLİ HABERLER