EğlenceManşetler

Sony NGP PlayStation Vita adıyla resmiyet kazandı – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dün haberini verdiğimiz, PlayStation Vita adı için Sony tarafından AB’ye yapılan marka tescil başvurusunun esas sebebi belli oldu. Sony’nin bu yılın başında NGP adıyla tanıttığı gelecek nesil PSP’nin resmi adı PS Vita olarak belirlendi. E3 2011 kapsamında düzenlenen basın toplantısında sahne alan Sony yöneticisi Kazuo Hirai gelecek nesil PlayStation Portable cihazının ayrıntılarını paylaştı.

PS Vita’da söz verildiği üzere iki tane analog çubuk yer alacak. Bunun yanı sıra 5 inç OLED dokunmatik ekran, altı eksenli hareket sensörü, önde ve arkada dokunmatik paneller, önde ve arkada arttırılmış gerçeklik tabanlı oyunlar için kameralar gibi özellikler de PS Vita’nın bünyesinde bulunuyor. Sadece Wi-Fi ve 3G/Wi-Fi modellerinin varolacağı PS Vita’nın 3G modeli için mobil operatörlerle ortaklıklar kurulabileceği söylendi. Örneğin, Hirai PS Vita’nın duyurusunu yaptığı ABD’de bu cihazın 3G modelinin AT&T ile birlikte pazarlanacağını söyledi.

PS Vita bazı yeni sosyal özelliklerle geliyor. Örneğin “Party” adı verilen bir özellik aynı oyun odasındaki PS Vita oyuncularının birbirleriyle sesli sohbet gerçekleştirmelerini sağlayacak. Hangi oyunu oynarlarsa veya nerede olurlarsa olsunlar… Bir diğer özellik “Near” ise kullanıcılara çevredeki PS Vita sahiplerine bağlanma ve onlarla oyun oynama fırsatı sunuyor. Ayrıca bu servis kapsamında bir kullanıcı çevresindeki diğer kullanıcılara oyun tavsiyelerinde bulunabilir veya başarılarını onlarla paylaşabilir.

Bulutta saklama, çevrimiçi müsabakalar, içerik paylaşımı, kullanıcı tarafından oluşturulmuş içerikler gibi PlayStation’a özel vasıflar da PS Vita’da bulunuyor.

PS Vita’nın yetenkleri E3 kapsamındaki sunumda bazı oyunlarla ortaya kondu. Bu oyunların arasında Ruin ve ModNation Racers da yer alıyordu. Birçok çapraz platform destekli oyunun geleceği ve bu oyunların PS Vita’da veya PS3’te oynanabileceği taahhüt edildi. Street Fighter X Tekken oyunu da PS Vita versiyonu ile izleyicilerin karşısına çıktı. Bu arada aralarında EA, Capcom ve Activision gibi şirketlerin bulunduğu büyük yayıncıların 80’den fazla oyun üzerinde çalışmakta olduğu belirtildi.

PS Vita’nın çıkışı bu yıl sonunda gerçekleşecek. Sadece Wi-Fi modelinin ABD fiyatı 249$ olarak belirlendi. 3G/Wi-Fi modelinin fiyatı ise 299$ olacak.

Video: Sony PlayStation Vita Tanıtımı

İlgili – Sony PlayStation Blog

İLGİLİ HABERLER