Teknoloji

Sony Mobile yeniden kâra geçmeyi başardı

sony mobileSony’nin son finans raporu, şirketin sıkıntılı günler yaşayan mobil birimi için küçük de olsa iyi bir işaret veriyor. Sony Mobile geride kalan çeyreği 4 milyon dolar kârla tamamladı. Şirket bu durumda gelir ve giderleri neredeyse eşitleyecek kadar işgücü kesintisi yapılacağını belirtti. Sony’nin mobil birimi için “küçük ama kârlı” yaklaşımını benimseyip benimsemeyeceği zamanla anlaşılacak. Birimin zararını uzun süredir PlayStation biriminin gösterdiği başarılı performans telafi ediyordu.

Ancak finans raporunun Sony için toz pembe bir tablo çizdiğini söylemek pek kolay değil. Japon Yeni’nin tekrar güçlenmesi, Sony’nin ihracat masraflarının artmasına ve şirketin rekabetçiliğinin sarsılmasına neden oluyor. Şirketin ekonomik bakımından başarılı olması için ürünlerini yurt dışına satması gerekiyor. Japon para biriminin mevcut performansı çerçevesinde Sony’nin işi kısa vadede pek kolay gözükmüyor.

Sony Mobile ekibi Xperia satışlarında düşüş bekliyor

Sony’nin mobil birimi, Xperia serisi akıllı telefon satışlarındaki düşüşün devam etmesini öngörüyor. Şirket bu durumu akıllı telefon pazarındaki yatay seyire ve Çinli üreticilerin daha uygun fiyatlı ürünlerine olan ilgisine bağlıyor.

Neredeyse tüm birimlerde düşüş yaşanması nedeniyle işler Sony için şu anda pek parlak gözükmüyor. Bu karamsar tabloda aradan sıyrılmayı başaran ise PlayStation birimi oldu. PlayStation 4 oyunlarının satış rakamlarındaki artış, birimin kârının da artmasını sağladı. Ancak görüntü sensörü ve TV satışlarındaki düşüş ve geçtiğimiz nisan ayında Kumamoto’da meydana gelen depremin etkisi, Japon elektronik devinin finansal performansını önemli ölçüde etkilemişe benziyor.

İLGİLİ HABERLER