İncelemeler

Sony Microvault USB Flash Drive On-The-Go 8GB İncelemesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android telefon ve tabletlerin çoğunda microUSB portu bulunuyor. Bu port genellikle şarj ve bilgisayara USB bağlantısı için kullanılıyor. Ancak son birkaç yıldır USB On-The-Go desteğini sunan cihaz sayısında artış gördük. Bu destek sayesinde Android akıllı telefon ve tabletlere USB parmak sürücü veya harici disk bağlamak ve bunlardaki fotoğraf, video, müzik ve belgelere doğrudan erişmek, cihazlar arasında doğrudan veri transferinde bulunmak mümkün hâle geldi.

sony-microvault-usb-on-the-go-inceleme-00003

USB On-The-Go desteğine sahip cihazlarla kullanım için çeşitli kablolar, aksesuarlar bulunuyor. Sony’nin Microvault serisi USB parmak sürücü ailesinde geçtiğimiz aylarda kazandırdığı USB Flash Drive On-The-Go serisi içinde yer alan 8 GB, 16 GB, 32 GB kapasiteli parmak sürücüler sayesinde akıllı telefon ve tabletinizle bilgisayarınız arasında veri transferi çok daha kolay hâle geliyor. Bu sürücülerin bir ucu microUSB bir ucu da USB bağlantısına sahip, aynı zamanda taşıması da kolay.

USB tarafı açık tutulmuş, ancak tasarımda yapılan düzenlemeler sayesinde bu ucun bir USB bağlantısı olduğunu anlamak epey zor. Bize gönderilen ürün 8 GB dahili hafızaya sahip, dolayısıyla USB bağlantısı üzerinde 8 GB yazısı yer alıyor. Diğer uç bir kapakla kapatılmış, ambalajın üstünde kapağın nasıl açıldığı anlatılıyor. Kapağı hafifçe çevirip daha sonra çektiğiniz takdirde kapak yerinden çıkıyor ve karşınıza microUSB ucu çıkıyor. Kapağın gövdeden ayrılmaması için kayışla ana gövdeye tutturulduğunu görüyoruz. Ne var ki, bu durum kapağın rahat açılmasını ve cihazın akıllı telefon ve tablete bağlanmasını az da olsa zahmetli hâle getiriyor.

sony-microvault-usb-on-the-go-inceleme-00006

Sony Microvault USB Flash Drive On-The-Go küçük boyutları ve hafifliği sayesinde rahatlıkla taşınıyor. Cepte taşınırken ağırlığını hissetmeniz söz konusu olamaz, üstelik onu kaybetme tehlikesiyle bile karşı karşıya olduğunuzu söylemeliyiz. Küçük boyutları ve hafifliği sayesinde akıllı telefon ve tabletinizin yanında zahmetsizce taşımanız, ek kapasiteyi sürekli yanınızda bulundurmanız mümkün oluyor. Bu arada USB sürücü üzerinde bulunan LED lamba da veri transferinin yapıldığını gösteriyor.

sony-microvault-usb-on-the-go-inceleme-00011

Sony’nin bu ürünü USB 2.0 desteğine sahip olduğu için USB 3.0’ın sunduğu daha yüksek hızlara ulaşmıyor. Ancak fotoğraf, video ve şarkıları 4-6 MB/s arasındaki hızlarla, çok fazla beklemeden bilgisayardan aktarıyor. Bir Mac veya PC’ye bağlandığında standart USB parmak sürücü olarak tanındığı için bilgisayar tarafında ek kurulum gerektirmiyor.

USB Flash Drive On-The-Go aygıtını Android cihaza bağladığınızda bildirim tepsisi içinde USB cihazının bağlandığı bilgisi veriliyor. Sürücüdeki dosyaları görmek için herhangi bir dosya yöneticisi uygulamasını kullanabilirsiniz, ancak Sony bu cihazla birlikte kendi geliştirdiği File Manager Android uygulamasını kullanmanızı öneriyor. Google Play’de ücretsiz olarak sunulan bu uygulama fotoğraf, müzik, video ve diğer dosyaları sınıflandırarak göstermesiyle ve kolay erişim sunmasıyla dikkat çekiyor.

sony-microvault-usb-on-the-go-inceleme-00008

Sürücü içindeki dosyaları akıllı telefon ve tabletinize transfer ederek açacağınız gibi, doğrudan sürücü üzerinden de açabilirsiniz. Ancak ikinci durumun cihazınızın pil tüketimine olumsuz etki yapacağını da belirtmemiz gerekiyor. USB On-The-Go sürücü uzun süre bağlı kaldığı takdirde cihazın biraz daha fazla ısınmaya başladığını farkedeceksiniz, bu da normal bir durum.

sony-microvault-usb-on-the-go-inceleme-00009

Akıllı telefon ve tabletlerde mevcut kapasiteyi artırmak için genellikle microSD kartlar tercih ediliyor. Bu kartları destekleyen bellek yuvalarının bulunmadığı cihazlardaysa genellikle 32 GB ve üzerinde dahili kapasiteleri görüyoruz. Yine de, ikinci kategorideki cihazlarda daha fazla alana ihtiyaç duyanlar, eğer cihazlarında USB On-The-Go desteği mevcutsa, Sony’nin Microvault ürününü tercih edebilirler. Bunun dışında Sony Microvault USB Flash Drive On-The-Go, bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve tabletler arasında veri transferini kolaylaştırması açısından tercih edilesi bir ürün. USB kablonun iş görebileceğini düşünebilirsiniz, ancak akıllı telefon ve tablet arasında doğrudan kablolu bağlantı kurmak kolay değil. Ayrıca Android telefonların Mac bilgisayarlarla Finder üzerinden dosya alışverişi sağlaması da epey zahmetli bir iş. Sony Microvault USB-microUSB bellek bu noktada da büyük avantaj sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER