Manşetler

Sony ”lens kameralar” ile akıllı telefonları basçek fotoğraf makinelerine dönüştürmeye hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony’nin akıllı telefonları basçek fotoğraf makinelerine dönüştürecek bir aksesuar üzerinde çalıştığına dair dedikodular geçtiğimiz ay gündeme gelmiş ve Sony Alpha Rumors adlı internet sitesi söz konusu aksesuara ait düşük çözünürlüklü bir fotoğraf yayınlamıştı. Sony Alpha Rumors şimdi de Sony’nin ”lens kameralar” olarak adlandırdığı ürüne ait yüksek çözünürlüklü fotoğrafları yayınladı.

sony-lens-kamera-1-130813

Bir objektif ve bir sensörün yanı sıra SD kart girişi ve işlemci gibi bir fotoğraf çekmek için gereken tüm donanımı barındıran bu lens kameraların akıllı telefonun arka paneline monte edileceği ve telefona kablosuz olarak bağlanarak telefonun ekranını vizör olarak kullanacağı ifade edildi.

sony-lens-kamera-2-1308113

Sony Alpha Rumors’un haberine göre, şirket birden fazla lens kamera modelini piyasaya sürecek. Bu modellerden birinin 10x zum f/3.3-5.9 G lens ve 18 megapiksel CMOS sensör barındıracağı ve Samsung Galaxy Camera’ya benzer bir performans sunacağı belirtilirken, üst sınıf olarak konumlandırılacak modelde Sony RX100M2 fotoğraf makinesinde olduğu gibi 1 inç 20.2 megapiksel Exmor R sensör ve f/1.8 Carl Zeiss lens kullanılacağı öne sürüldü.

İlgili >> Sony Alpha Rumors

İLGİLİ HABERLER