Teknoloji

Sony iPad’e rakip bir tablet çıkaracağına dair dedikoduları yalanladı

Sony, iPad’e rakip olarak konumlandırılacak, renkli ekranlı bir elektronik okuyucu tablet çıkarmayı planladığına dair dedikoduları bir kez daha yalanladı. Şirketin dijital okuma bölümünün başında bulunan Fujio Noguchi Tech-On sitesine verdiği demeçte şirketinin hâla elektronik kitap tüketimine odaklandığını belirtti.

“Son zamanlarda geliştirilen renkli elektronik kağıt formundaki cihazlar filmleri göstermek konusunda daha uygun.” şeklinde bir yaklaşımda bulunan Noguchi “Anacak inanıyorum ki, renkli e-kağıt teknolojisi odak noktası yazıları göstermek olan e-kitap okuyucuların kullanımına da açılmalı.” şeklinde görüş belirtti. Henüz emekleme aşamasında olan renkli görüntü teknolojilerinin renkleri yeniden üretme yeteneği konusunda eleştirilerde bulunan Sony yöneticisi, aynen mürekkep püskürtmeli yazıcılarda olduğu gibi, bu teknolojinin de düzgün bir resim kalitesine ulaşana kadar iyileştirmeler göreceği şeklinde bir fikir ortaya attı. Sony’nin CEO’su Howard Stringer, geçtiğimiz yıl ortalıkta VAIO markalı tablet dedikoduları dolaşırken yaptığı bir açıklamada özelleşmiş bir e-kitap okuyucunun genel kullanımlı bir tabletten daha çekici olduğunu söylemişti.

Ayrıca Noguchi Sony’nin e-kitap okuyucuları ve Amazon Kindle ile birlikte sunulan paket veri planının avantajlarına dikkat çekti, iPad’in sahip olduğu iş modelinin yenilikçi olmadığını iddia etti.

İlgili – TechOn

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER